Cibona: Predstavljen novi trener Velimir Perasović, dolazi i Andrija Žižić?

VELIMIR PERASOVIĆ postao je novi trener Cibone. Za sada još uvijek nije poznato tko će činiti igrački kadar slijedeće sezone.

Proslavljeni hrvatski košarkaški reprezentativac, bivši trener Tau Ceramice i Estudiantesa Velimir Perasović, danas je predstavljen kao novi strateg "Vukova". Cibona je prošle godine odigrala jednu od svojih najlošijih sezone od nastanka hrvatske države pa su očigledno u klubu zaključili da su potrebne korijenite promjene.

"Još uvijek ne znam tko će sve od igrača igrati za Cibonu sljedeće sezone, ali ne bih niti došao u Zagreb da ne vjerujem u uspjeh. Htio sam se vratiti u Hrvatsku, biti bliže kući, mada sam mogao nastaviti i trenersku karijeru u inozemstvu", kaže novi trener Cibone Velimir Perasović.

Ciljevi za iduću se sezonu ne razlikuju se od onih prethodnih sezona. Naslov prvaka Hrvatske, dostizanje Final foura regionalne lige te ulazak među 16 najboljih ekipa u Euroligi.

Očekuje se da bi proračun kluba mogao iznosti oko 30 milijuna kuna, a Mihovil Nakić kaže da ove sezone Cibona neće posezati za neprovjerenim igračima.

"Uzet ćemo razigravača koji već ima iskustvo igranja u Europi, a ne kao prošle sezone", rekao je Nakić.

Idućih bi se tjedana trebala razriješiti kadrovska križaljka, dakle s kakvim će sastavom Cibona krenuti u sljedeću sezonu. Predstojeća sezona je vrlo važna jer naslov prvaka osigurava nastup u najjačem europskom natjecanju, Euroligi, i to u iduće tri godine. 

Žižić se vraća "pod toranj"?

Nekadašnji Cibonaš i bivši hrvatski reprezentativac Andrija Žižić, koji trenutno igra za Panathinaikos, mogao bi se vratiti u Zagreb te ponovno obući Cibonin dres, donosi Glas Dalmacije.

Žižić je navodno vrlo zaintersiran za povratak u klub u kojem je igrao prije nego li je prešao u Barcelonu te nakon toga u Grčku. U Grčkoj je igrao za Olympiakos i Panathinaikos, a volio bi se vratiti u Cibonu jer je Velimir Perasović postavljen za novoga trenera, piše Glas Dalmacije.

M.Š.
Foto: Index

Pročitajte više