Ciboni 14. europski poraz zaredom: Donjeck odnio pobjedu u posljednjim sekundama

KOŠARKAŠI Cibone upisali su i 14 europski poraz zaredom. Na parketu Draženovog doma porazio ih je ukrajinski Donjeck sa 78:76 u 4. kolu Eurokupa. "Vukovi" se s četiri poraza nalaze na dnu skupine bez šansi za prolaz dalje.

Nakon -17 (81-98) u Donjecku prije tjedan dana i -26 protiv Cedevite u ABA ligi (69:95) zagrebački sastav je zbio redove, ali nedovoljno za pobjedu. Iako su na kraju poraženi, igrači Cibone nisu loše stajali na parketu protiv bogatih Ukrajinaca i u posljednjoj minuti imali su dva koša prednosti, ali gosti su najprije izjednačili s linije slobodnih bacanja i na samom kraju zabili za pobjedu.

Zaostajala je Cibona veći dio susreta, ali je u završnici došla do prilike za pobjedu. Od -10 (57:67) sedam minuta prije kraja susreta zagrebački sastav je stigao do vodstva 76-74 nakon vezanih pet koševa Gorana Sutona (trica i polaganje) 47 sekundi prije kraja. Ali potom Ivan Radenović pogađa dva slobodna bacanja nakon prekršaja Sutona, a u sljedećem napadu centar Cibone promašuje pod košem za vodstvo. Novi prekršaj radi Hrvoje Kovačević, a siguran realizator obaju slobodnih bacanja je Vule Avdalović.

Lutz: Glave igrača su gore

Imala je Cibona potom devet sekundi za posljednji napad na susretu, ali je Brian Chase slabo uposlio Kovačevića nakon prodora, a ovaj iz teške situacije nije dobacio niti do obruča.

Trener Danijel Lutz nakon utakmice je rekao: "Uvijek je gorko kad u posljednjim trenucima izgubiš na domaćem parketu, ali preduvjete za poraz napravili smo ranije u utakmici. Trebali smo bolje reagirati u dosta situacija jer u prvom poluvremenu 11 izgubljenih lopti je puno previše. Ipak, veseli me da smo se vratili u utakmicu te da smo profilirali srca igrača koji se mogu boriti. Bez obzira na još jedan poraz u nizu, glave igrača su gore i okrenuti smo nastavku ABA Lige."

Najbolji kod Cibone bio je Andrija Žižić sa 16 koševa i 12 skokova, a Goran Suton je skupio 13 koševa i 6 skokova. Dvoznamenkast su učinak ostvarili i Davor Kus (12), Antwain Barbour (12) i Marin Rozić (10).

Goste je predvodio Ramel Curry sa 16 koševa, dok je Avdalović dodao 14.

Eurokup, 4. kolo:

skupina A

Cibona – Donjeck 76-78

Gravelines – Hapoel Jeruzalem (kasnije)

Redoslijed: 1. Gravelines 3-0 (-1), 2. Donjeck 3-1, 3. Hapoel Jeruzalem 1-2 (-1), 4. Cibona 0-4

Pročitajte više