Cigano: Nisam varalica!

Foto: Junior dos Santos/Instagram

BIVŠI UFC prvak Junior dos Sanots je pao na doping testu uoči UFC-a 215 što je primoralo čelnike elitne promocije da ga povuku iz dvoboja protiv Francisa Ngannoua. JDS je bio pozitivan na diuretik Hydrochlorothiazide te mu prijeti minimalno 9 mjeseci suspenzije prema pravilima USADA-e i UFC-a.

U posljednjem intervjuu za Combate, Brazilac je otkrio da i dalje ne zna kako je pao na testu te tvrdi da ništa nedozvoljeno nije svjesno uzeo.

"Dok nisam stigao kući, mislio sam da se radi o nečijoj šali, o fori. Nisam mogao vjerovati. Razgovarao sam sa svojom suprugom i rekla mi je da me USADA obavijestila o padu. Pomislio sam ‘Pa ovo ne može biti istinito, na što bih mogao biti pozitivan?’ Nazvao sam ljude u UFC-u sljedeći dan i oni su mi rekli da se radi o diuretiku. Bila je prisutna jako mala količina te tvari. Toliko mala da nije mogla niti utjecati na moj sistem. Morao sam ponovno dati uzorak mokraće, a nisam mogao urinirati što samo znači da tvar nije djelovala", izjavio je Dos Santos i dodao:

"Ali našli su tu tvar i pravila su ista za sve. Nije bitno koliko malo su pronašli. Ovo sigurno pokazuje da je postojala kontaminacija nekog suplementa. Nisu mogli ništa drugo nego me obavijestiti i skinuti iz meča."

Brazilac je pokušao pronaći izvor kontaminacije, no za sada je neuspješan.

“Najprije sam bio slomljen. Uvijek sam bio pobornik USADA-e jer želim čist i pošten sport. Uvijek sam bio čist, tako da je moja savjest mirna. Sve se još istražuje, ali sada je nastao novi problem. Ja pojma nemam od kuda bi stigla ta kontaminacija pa je na meni da dokažem svoju nevinost. To je prilično čudna situacija. Prvo sam pomislio ‘Pa čemu onda imamo USADA-u?’. ‘Za varalice ili za one koji igraju po pravilima i završe kao žrtve sustava?’ Očito je da sam ja žrtva ove situacije. To je ono što sigurno nije po mojoj volji.”

“USADA i UFC su mi pružili veliku podršku u mojoj potrazi za nekim odgovorima. Ovo nije ništa drugo nego potpuno apsurdno. Uvijek sam bio vrlo jasan oko ovakvih stvari, ali u ovom trenutku nisam više siguran je li USADA ovdje da bi zaštitila varalice ili poštene borce kao ja, koji su završili u ovoj situaciji”, zaključuje Dos Santos.

S obzirom da je Dos Santos teškaš, korištenje diuretika u njegovom slučaju zaista nema previše smisla. Stoga nije pogrešno zaključiti da bi “Cigano” uistinu mogao biti žrtva kontaminacije suplemenata.

 

 

 

Pročitajte više