NBA

Cijenjeni NBA trener: Ta analitika... Gledajte prokletu košarku

Foto: EPA

POUZDANI novinar ESPN-a Adrian Wojnarowski objavio je da će košarkaš Denver Nuggetsa Nikola Jokić drugu godinu zaredom biti proglašen MVP-jem u NBA ligi. Uz srpskog igrača finalisti ovogodišnjeg izbora bili su Giannis Antetokounmpo iz Milwaukee Bucksa i Joel Embiid iz Philadelphia 76ersa.

Trener Sixersa Doc Rivers rekao je kako ne želi umanjiti Jokićevo ostvarenje, ali smatra da je Embiid trebao dobiti priznanje za najkorisnijeg igrača. "Ne znam je li Embiid mogao napraviti više nego prošle sezone. Cijelo vrijeme igrao je bez najboljeg suigrača Bena Simmonsa. Slušajte, Jokić je strašan igrač, ne želim umanjiti njegov uspjeh", izjavio je Rivers.

Osvrnuo se potom na analitički dio sporta. "To analitikom vođeno društvo... Ponekad nije normalno kakve parametre koriste. Gledajte prokletu košarku i donesite odluku, tako sam uvijek govorio", dodao je Rivers.

Jokić kao nitko u povijesti

Jokić je prvi u povijesti NBA lige u jednoj sezoni imao dvije tisuće poena, tisuću skokova i 500 asistencija, čime je privukao osobitu pažnju javnosti. "Čestitam Nikoli, imao je nevjerojatnu sezonu, tu ne postoji pogrešan i točan odabir. Moglo je otići i na drugu stranu, bilo je puno kandidata. Nisam ljut, ali ne znam što još moram napraviti da bih osvojio ovu nagradu", izjavio je Embiid.

Pročitajte više