Galović debitira za Hrvatsku: Protivnika je gledao na YouTubeu

Foto: 

ŽDRIJEB je odlučio: prvi meč u kvalifikacijskom susretu za Svjetsku skupinu Davis Cupa između Kolumbije i Hrvatske u Bogoti odigrat će Marin Čilić i Alejandro González. Početak je u petak 10 sati po lokalnom vremenu (17 CET), a nakon njih na igralište će Viktor Galović i Santiago Giraldo.

"Želje su se ispunile. Sigurno je puno bolje da ja startam, vjerujem da će to puno pomoći Viktoru. Ja sam favorit, vjerujem da ću donijeti pobjedu i da će nakon tog meča Viktoru protiv Giralda. Tijekom ovog tjedna, kad sam trenirao s njim, vidio sam koji potencijal ima. Sigurno može napraviti puno protiv Giralda. Nadamo se da nakon sutrašnjeg dana možemo biti pozitivni“, rekao je Marin Čilić.

Ovih dana u Bogoti sve počinje ranije nego je uobičajeno na Davis Cupu. Čak je i ATP turnir u Monte Carlu odustao od početka programa u 10 sati, ali ovdje će prvi meč krenuti upravo tada. Kako će izgledati priprema?

"Ovo je drugačije iskustvo nego na turnirima, gdje mečevi počinju u 11 sati. Ja ustajem najkasnije četiri ili četiri i pol sata prije meča, tako da se tijelo prilagodi. Ovdje ćemo morati ustati dosta ranije, ali vjerujem da ćemo biti spremni", kaže Marin.

Što je presudilo da Galović bude hrvatski drugi reket pojasnio je izbornik Željko Krajan:

"Presudili su treninzi, možda je Viktoru trebalo malo duže da se prilagodi, ali je opravdao status igrača s rejtingom i dobrim rezultatima na posljednjim turnirima.“

Marin Čilić će, dakle, probiti led, što bi trebalo biti dobra startna pozicija za debitanta Viktora Galovića.

"To sam i htio, da se naviknem na atmosferu, da osjetim uvjete s publikom… I da uđem spreman. Pripremili su me da će ovo biti sasvim drugačiji uvjeti nego na turnirima. To što Marin igra prvi je jako dobro. Giralda sam malo pogledao na You Tubeu, ali ćemo s trenerima odlučiti o pripremi za meč“, rekao je Galović.

Raspored, petak, 10 sati: Alejandro González – Marin Čilić, slijede Santiago Giraldo – Viktor Galović. Subota, 10 sati: Juan Sebastian Cabal, Alejandro Falla – Nikola Mektić, Franko Škugor. Nedjelja, 10 sati: Santiago Giraldo – Marin Čilić, slijede Alejandro González – Viktor Galović.

Pročitajte više