Čilić Karloviću podrezao krila: Ivanišević mi je rekao da zabijam što više asova

U ČETVRTFINALNOM hrvatskom okršaju na zagrebačkom Indoorsu Marin Čilić je sa 7:6 i 6:4 svladao Ivu Karlovića i zasluženo ide u polufinale, gdje će igrati protiv Austrijanca Jurgena Melzera koji je bio bolji od Ukrajinca Ilje Marčenka sa 3:6, 6:0, 7:5.

Zapravo je to bio i očekivani ishod s obzirom na formu najboljeg hrvatskog tenisača na početku sezone. Čilić je od samog starta krenuo sigurnije i uvjerljivije. I dok je s lakoćom osvajao svoje početne udarce, Karlović se na servisu čupao iz gema u gem. No, Div sa Šalate je ipak nekako uspio dotegliti do trinaeste igre. Više od toga nije išlo pa je Čilić sa 8:6 u tie breaku uzeo prvu dionicu.

Na krilima osvojenog seta, Marin bolje kreće u nastavak i odmah na početku stišće Karlovića. Pritisak je urodio plodom i prvi je hrvatski reket uzeo rani break koji mu je, pokazalo se na kraju, donio i polufinale. Do kraja meča je vrlo sigurno držao svoj servis, a Karlović nije uspio stići niti do prilike za break.

Karlović: Ne vadim se na suce, ali sam oštećen

Dojam je da Karlović nije bio razočaran porazom. Dapače, smatra da je igrao dobro, a da su presudile sitnice.

"Čilić je odigrao odlično. Prvi set su odlučila jedan ili dva poena. Moglo je otići isto tako i na moju stranu kao što je otišlo na njegovu. U drugom setu su suci napravili jednu pogrešku odmah na početku. Na gem-loptu sam odservirao as, a zvan mi je aut. Nisu to napravili namjerno i ne bih se hvatao na to. I ovaj je set mogao otići u tie break", rekao je nakon meča Karlović i dodao:

"Marin je odlično servirao sa super postotkom prvog servisa. 66 posto je jako dobro za njega i ako ima tako visok postotak, jako je teško igrati protiv njega."

Iako je izgubio, Div sa Šalate je izuzetno zadovoljan ovakvim početkom sezone. Za sada je gubio jedino od top 10 igrača.

"Je, ovo mi je jedan od najboljih ulaza u sezonu. Obično na početku igram nešto lošije, a ove godine sam dobar. Htio bih održati konstantu kroz cijelu godinu, ako se to dogodi, mogao bih stići do renkinga karijere."

Čilić: Karlović je bio najteži protivnik, sa svima ostalima je lakše

"Očekivao sam da će biti ovako. Karlović je odlično servirao, a kada bih i imao break-loptu, on bi pogodio prvi servis. Imao sam osjećaj da mi je zabijao dva ili tri asa po gemu. No, ja sam ostao miran, nisam žurio, bio sam discipliniran i radio sam stvari koje sam morao. No, trebalo je ipak ostati koncentriran do kraja", rekao je nakon meča posebno dobro raspoloženi Čilić.


Svaki dosadašnji meč završio je izuzetno mirno, kao da se radi o prvom gemu u meču. Marin kaže da mu je to postalo normalno.

"Zacrtam si otprilike na što bih se mogao osloniti u tom trenutku, što odigrati. Pratim tu misao i manje dopuštam drugim stvarima da mi poremete koncentraciju. Jednostavno gledam kao da je to bilo koji drugi gem u meču."

Čilić kaže da mu je Ivanišević već sada pomogao svojim savjetima. Kojim? O tome nekom drugom prilikom.

"Pričali smo o masi stvari. Ništa specijalno. Rekao mi je da zabijam češće asove", našalio se naš prvi tenisač.

Svejedno mu je protiv koga će igrati u polufinalu.

"Sa svima ostalima mogu igrati i u većini slučajeva ovisi o meni kako će meč završiti. Karlović je bio najnezgodniji."

Pročitajte više