Consigliere je na svim televizijama i ima ponudu koja se ne odbija: Pola milijuna kuna da postanete drukeri

Screenshot: Youtube

"CINKER, DRUKER, ŠPIJA. Tako se zove ljude koji su napravili ono što je uradio Maleš. Nikad ne bih to napravio, jer surađivanje s policijom nije moj posao. Da me 700 tenkova gura u USKOK, ja to ne bih napravio."

Ovako je zborio Dinamov Savjetnik dok je bio Kum, onaj koji vedri i oblači, ali ne iz sjene (odakle je upravo spektakularno iskočio) nego kada je bio neizbježan na naslovnicama i udarnim terminima. 
 
Mamićeva evolucija: Prije je u elitnim televizijskim terminima pljuvao po cinkerima, a sada ih na istom mjestu regrutira za nagradu od 500 tisuća kuna
 
Sada je kao što vidimo potpuno promijenio mišljenje i stav, pa kako je onomad pozivanje u prime time i elitne emisije koristio da maše tuđim kriminalnim dosjeima, pardon, policijskim zabilješkama, a cinkerima, miševima i profiterima prkosno poručuje "Evo vam kurac!", sada iste prigode (zlo)upotrebljava kako bi poticao ljude da budu, kako on kaže, cinkeri, drukeri i špije i to za bogovsku nagradu. 
 
Jer Mamić je na pitanje HTV-ovog voditelja misli li hoće li prije pronaći napadače na njega u Splitu ili one koji su prije godinu dana, prilikom utakmice Hrvatske i Italije na travnjaku tamošnjeg stadiona nacrtali svastiku, odgovorio:
 
"Koliko ono ministar nudi za informaciju o počiniteljima, 50 tisuća kuna?. Evo ja nudim 500 tisuća kuna!"
 
Čovjek koji vrijedi 25 puta više od Hrvatske
 
Cjelovečernja turneja Zdravka Mamića po televizijama, nakon što je Dinamov Savjetnik napadnut bakljama pred splitskim Prekršajnim sudom, obilovala je verbalnom pirotehnikom najdražeg gosta hrvatskih i regionalnih urednika. Nakon što je na RTL-u govorio o napadu na njega i odvjetnika mu Prodanovića, te otkrio da ima dojavu kako će na subotnjoj utakmici Hrvatske i San Marina na Rujevici navijači sve učiniti da "nas izbace iz kvalifikacija za iduće Svjetsko prvenstvo.", preselio se na HTV, koji također nije zakinuo za bombu.
 
Podastirući primamljivu ponudu cinkerima, drukerima, špijama i onima koji će motivirani njegovim bogatstvom to tek postati,"častio" je MUP. Jer za informacije o onima koji su, protestirajući protiv Mamićevog i Šukerovog HNS-a, kukastim križem nagrdili poljudsku travu i ugled Hrvatske u svijetu, država nudi u odnosu na Mamića tek pišljivih 20 tisuća kuna.
 
Napad na Mamića ozbiljno je kazneno, nipošto ne pravedničko djelo, koje najviše ide u prilog njemu
 
Napad koji je u Splitu izvršen na Zdravka Mamića, osim što je ozbiljno kazneno, a nipošto ne junačko ili pravedničko djelo kakvim ga se želi prikazati, zapravo je potez koji najviše koristi njemu samome. Jer Mamić sada ima potpuno pravo i još uvijek vruće dokaze za tvrdnju da je u Splitu ugrožena njegova sigurnost, iako je tamo došao uspravna čela kako bi se na sudu obranio od optužbi za djelo koje mu se stavlja na teret, ali je pri tome usred bijela dana, u centru grada i to pred zgradom suda, napadnut otvorenim plamenom.
 
Nemoguće je nakon toga očekivati da urednici i Mamić propuste zicer i eto ga opet u udarnim terminima i emisijama, kako državne i promjenom vlasti njemu sklone televizije, tako i one privatne.

Jesu li na HTV-u i RTL-u svjesni koga bogovski ugošćuju?
 
Napad na Mamića je za svaku osudu i tu nema spora, ali isto tako treba reći kako je više dosta Mamićeve samoreklame u medijima, pa makar kako bi se tamo jednokratno vratio. Jer ne znamo shvaćaju li na HTV-u i RTL-u da bogovski ugošćuju čovjeka prvooptuženog u dvije mega-optužnice za organizirani kriminal, u kojima se njega i jatake tereti da su državu i Dinamo oštetili za 260 milijuna kuna?
 
I koji k tome ove televizije koristi kako bi ljude motivirao da postanu cinkeri, drukeri i špije, tako što im nudi dio njegovog bogatstva. Naravno, novinari u službi Mamićeve promocije nisu se sjetili pitati dobrotvora kako doušnicima misli isplatiti nagradu, jer Mamiću je imovina sudskom odlukom blokirana, a još manje ponuditi mu alternativu za isplatu - off shore račune. 
 

Pročitajte više