Contador: Vodim bitku i za one koji nemaju sredstva poput mene

POBJEDNIK Tour de Francea, španjolski biciklist Alberto Contador, poslao je poruku tijelima koja se mogu žaliti na njegovo oslobađanje, da prije bilo kakve odluke pročitaju cjelokupnu dokumentaciju vezanu za njegov slučaj.

Španjolski biciklistički savez je, podsjetimo, poništio Contadoru jednogodišnju suspenziju koju je dobio zbog pronalaska zabranjenog klenbuterola u njegovom tijelu na lanjskom Touru. Contador se žalio uz obrazloženje da je nedopušteno sredstvo unio u tijelo hranom, a takva je isprika i prihvaćena i kazna mu je ukinuta.

No, na takvu se odluku Međunarodnom sportskom sudu (CAS) u Lausannei još uvijek mogu žaliti Međunarodna biciklistička federacija (UCI) i Svjetska antidopinška agencija (WADA).

"Samo želim da najprije pročitaju sve dokumente, bez predrasuda i bez vanjskih pritisaka. Vjerujem u sustav, ali i oni moraju pokazati da vjeruju u nas", kazao je Contador za Gazzettu dello Sport.

Potvrdio je da je razmišljao o umirovljenju, ali da sada planira nastupe na Giro d'Italiji i Tour de Franceu na kojem bi trebao loviti svoj četvrti naslov. Dodao je i kako je sretan što je imao sredstva za unajmljivanje odvjetnika i ekipe stručnjaka koji su mu pomogli srušiti prvu presudu.

"Unatoč tome, moja je bitka i za sve one koji nemaju mogućnosti poput mojih. Nepravedna pravila se moraju mijenjati."

Pročitajte više