DAVIS CUP

Ćorić nije spreman za Nadala, mijenja ga Gojo. Hrvatskoj treba čudo za prolazak

Foto: EPA-EFE

VELIKI udarac za hrvatsku Davis Cup reprezentaciju u Madridu. Nakon 3:0 poraza u 1. kolu od Rusije, ekipa je već bila u teškoj situaciji, no danas će protiv Španjolske igrati bez svog najboljeg igrača Borne Ćorića.

Ćorić se prije turnira mučio s virozom, u 1. je kolu odigrao vrlo naporan meč protiv Karena Hačanova od kojeg je izgubio nakon skoro dva i pol sata igre. Pred kraj meča bilo je vidljivo da više nema energije. Svaku izmjenu dulju od tri udarca, dobio bi Rus.

"Nažalost, kad sam igrao prvi meč fizički nisam bio spreman, ali htio sam ga odigrati jer je to bio jedini meč uz parove gdje je omjer šansi bio barem 50-50. Procijenili smo da je najbolje da odigram taj meč, ali na kraju je ispalo najgore. Tijelo je reagiralo jako loše nakon toga pa smo donijeli odluku da nisam sposoban za igru danas. Zamijenit će me Borna Gojo, on će igrati protiv Rafe Nadala dok će Nikola Mektić igrati protiv Roberta Bautiste Aguta." 

Za prolazak skupine Hrvatskoj je potrebna 3:0 pobjeda protiv Španjolske i da se dosta rezultata poklopi kako bi bila jedna od dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije od osam skupina. Rusija bi u tom slučaju sigurno bila prva, no prije odustajanja Ćorića bilo je teško očekivati takav scenarij, a sada se čini da je tako nešto nemoguće.

Hrvatska brani naslov Davis Cupa iz prošle godine kad je pobijedila Francusku. To je bilo zadnje izdanje najstarijeg momčadskog natjecanja svijeta u starom formatu. Nakon 109 godina Cosmos je na čelu s Gerardom Piqueom otkupio prava na Davis Cup, promijenio format u cilju popularizacije reprezentativnog tenisa i samim time većeg profita.

Pročitajte više