Ćorlukin City nadjačao Crvene Vragove

VEDRAN ĆORLUKA po prvi je put nastupio u velikom gradskom derbiju između Manchester Cityja i Manchester Uniteda i odmah iskusio čar pobjede nad najvećim rivalom.

Dok je City sezonu otvorio najbolje u povjesti kluba, s dvije pobjede bez ijednog primljenog gola, njihov gradski rival i prošlogodišnji prvak nije imao tako uspješan start. Manchesteru je zbog ozljeda nedostajalo čak osam ključnih igrača pa je City opravdano ušao u susret nadajući se pobjedi. Nada se pokazala opravdanom.

Iako su Crveni vragovi kontrolirali igru veći dio susreta, jedini pogodak utakmice zabio je igrač Cityja Deiberson Geovanni, koji je loptu smjestio u mrežu nakon Elanove asistencije u 31. minuti utakmice.

>> City, Eriksson i Ćorluka 9 bodova u tri kola, bez primljenog gola

31. minuta, gol za City. Iako je početak utakmice obiježen dominacijom Crvenih vragova, vodstvo je u 31. minuti pripalu Cityju. Deiberson Geovanni šutirao je iz porpilične udaljenosti, lopta je okrznula Nemanju Vidića i prevarila Van Der Sara.

Pritisak Manchestera nastavio se i nakon primljenog gola, a najbolje su prilike imali Giggs i Nani, no rezultat se više nije mijenjao do kraja prvog poluvremena.

(poluvrijeme)

Pritisak gostiju nastavlja se i u drugom dijelu. U 57. minuti nastavka Ćorluka je dobio žuti karton zbog prekršaja nad Carlosom Tevezom. Usprkos stalnom pritisku, Crveni vragovi ne uspjevaju pronaći put do mreže Cityja. U drugom poluvremenu United pokušava dubokim centaršutevima pronaći nekog od napadača u kaznenom prostoru, ali obrana Cityja za sada izvrsno funkcionira.

U 77. minuti dobar udarac prema golu Manchestera uputio je Vedran Ćorluka. Ćorluka je pucao s gotovo 35 metara, desnom nogom s desne strane, ali lopta je proletjela iznad vratnice. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjano pa je CIty odnio veliku pobjedu u gradskom derbiju i nastavio ovosezonski niz nepobjedivosti.

Pročitajte više