Cro Cop: Često se pitam ima li više smisla ovako se mučiti i dopuštati mladim borcima da me mlate

MIRKO FILIPOVIĆ dao je intervju za "Fighters Only", gdje je najavio dvoboj s Brendanom Schaubom 19. ožujka u New Jerseyju.

"Pokazat ću mu i dokazati da je u ovom sportu samo početnik. Schaub neće preživjeti tri runde sa mnom u ringu. Nisam gledao njegove borbe, samo nešto što sam našao na youtubu. Međutim neću puno ni gledati, ne zato što ga podcjenjujem. Svjestan sam ja da je on još mladi borac koji se nije etablirao i financijski osigurao, slijedom čega će sigurno gristi, no smatram da nema šanse.", rekao je Cro Cop.

"Ipak ja imam, uključujući K1, preko 70 profesionalnih borbi, a to nije mala stvar, nikako. E sada to usporedite s njegovih šest, sedam borbi", dodao je.

"U ovom trenutku najteže mi je pronaći motivaciju za taj meč. Imao sam već pet operacija i normalno je da se jedno jutro probudiš i zapitaš što ti to sve treba. Da treniraš kao konj prije meča, da te mladi borci udaraju u lice i mlate zbog eventualne dvije pobjede, statistike i novca, a to mi u ovom trenutku ne može promijeniti život ni na koji način."

Mnogi se ljudi pitaju zašto Mirko ne ode trenirati u Ameriku ili Amsterdam...

"Što bi dobio s time. Ništa. Ovdje sam u svojoj kući, sa obitelji i prijateljima. Radim u međuvremenu stvari koje volim i jedan domaću hranu. Ekipa za trening je dobra, ništa lošija no u Americi ili Amsterdamu. Tamo bi morao ići po restoranima, tramakavati se, a sve to mi ne treba, samo bi se nervirao", istaknuo je.

Poraz od Franka Mira još ga peče...

"Ne volim se vraćati na borbe koje su iza mene, ali ako želite svjestan sam da to nije bila dobra borba. Čuo sam da su je proglasili jednom od najdosadnijih u povijesti, pa što? Dogodi se to ponekad. Nisam imao dovoljno vremena za pripremu, Mir se dugo pripremao i dogodilo se što se dogodilo. Uostalom, ne želim se opravdavati, već okrenuti novoj borbi.

Prekid karijere?

"O tome razmišljam prije svakog meča. U stilu ne treba mi više da prolazim kroz ovaj pakao od priprema, ovo će biti moja posljednja borba. Međutim nakon što završi meč, ne možeš dočekati nove pripreme za sljedeći susret".

Pročitajte više