ROBERTO SOLDIĆ

Cro Copov nasljednik: Uvjeren sam da bih u UFC-u brzo stigao do top 10

Foto: Screenshot (Twitter)

ROBERTO SOLDIĆ prošlog vikenda je u poljskom Gdanjsku obranio svoj naslov prvaka velter kategorije KSW-a, najjače MMA organizacije u Europi.

24-godišnjak rodom iz Viteza iz Bosne i Hercegovine trenutno je najbolji hrvatski MMA borac i mnogi smatraju da je spreman za najjaču svjetsku MMA organizaciju, američki UFC.

Soldić je gostovao u podcastu američkog portala MMA Fighting, a tamo je poručio da mu se nimalo ne žuri u SAD, zbog odličnog odnosa s poljskom organizacijom. Ipak, uvjeren je da bi tamo dobro prošao kada bi se odlučio na takav potez.

"Uvjeren sam da bih u UFC-u jako brzo mogao dogurati do top 10. Vjerujem u to jer sam imao dobre sparinge s elitnim borcima. Zadao sam im probleme i zaradio njihovo poštovanje nakon toga. Siguran sam da se mogu natjecati na tom nivou", rekao je Soldić.

Jedan od elitnih boraca s kojima je sparirao je i kanadska legenda George St-Pierre. Soldić doduše smatra da nisu svi najbolji svjetski borci u UFC-u,

"UFC je broj jedan u svijetu i mnogi borci tamo su na visokoj razini te spadaju u top 10, top 15 poredak. Teško je reći mogu li ja nokautirati takve tipove, ali možemo vidjeti po ljudima koji su otišli u ONE Championship da nije svaki borac u UFC-u ujedno i najbolji borac na svijetu. Uz to se vidi da izvan UFC-a također postoje jako dobri borci", rekao je Soldić.

Tko je Roberto Soldić?

Soldić je rodom iz Viteza, grada u BiH, ima 24 godine, a MMA-om se ozbiljno počeo baviti s 20 godina kada je iz BiH stigao u Njemačku.

"Roberto je ovdje došao s dvije borbe i 150 eura u džepu. Nije imao niti osiguran smještaj za prespavati. Tako je prve mjesece spavao u našoj staroj dvorani. Njegova priča je nevjerojatna", rekao je Ivan Dijaković, njegov trener i menadžer, za Bild.

Hrvatski borac je golema zvijezda u Poljskoj. Poljaci ga obožavaju, a jednog dana bi mogao doći i na vrh velikog UFC-a.

Nadimci su mu Robo Cop i Vitez iz Viteza

Soldić više voli prvi nadimak Robo Cop koji je nastao gledajući borbe Cro Copa. Roberto je više puta istaknuo da mu je Filipović uzor u karijeri i da bi jednog dana htio biti kao on, a trenutno je na pravom putu. 

Zanimljivo, Soldićeva borba za obranu naslova prvaka trebala se održati kao prva prije borbe večeri, kako je bila mjesecima najavljivana, no zbog Soldićeve goleme popularnosti u Poljskoj ona je prebačena za glavnu borbu. 

 

Pročitajte više