restart

Čudesna Atalanta. Iz žarišta korone dolazi najbolja momčad ere virusa

Foto: Gulliver / Getty Images

ZABILA je 20 golova više od lidera Juventusa i duplo više od Milana, a novom u nizu pobjeda ušla je u povijest nogometa u eri korone.

Atalanta je pobjedom protiv Sampdorije (2:0) u 31. kolu Serie A uzela Interu treće mjesto, ostvarila klupski rekord od devet uzastopnih prvenstvenih pobjeda te 20. pobjedom došla na samo jedno slavlje od klupskog sezonskog rekorda ostvarenog prije tri godine.

Dea, kako je zovu talijanski ljubitelji nogometa, igra tako da je pitanje dana kada će srušiti taj rekord, posebno jer je do kraja još puno, sedam kola.

Gazetta dello Sport joj povodom još jednog podviga koji je ostvarila tepa RecorDea. Zadnji uspjeh Atalanti je šesti u nizu nakon što je nastavljena sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa. Osim Atalante, samo još Bayern i Real od klubova u najjačim europskim ligama imaju savršeni učinak u navedenom razdoblju.

Tako da iz Bergama, europskog i svjetskog žarišta koronavirusa, odakle zadnjih pola godine dolaze samo tragične vijesti i slike, konačno stiže i jedna lijepa priča iz ere korone.

VIDEO: Pogodak Atalantinog Muriela

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više