"DA NISAM NOGOMETAŠ, BIO BIH KRIMINALAC" Najproblematičniji srpski nogometaš otvorio dušu

Foto: Guliver Image/Getty Images

"SRPSKI Marko Livaja", tako bi se mogao opisati Aleksandar Mitrović, napadač Newcastlea.
 
Poznat je po problematičnom ponašanju na travnjaku, ali i izvan njega. Međutim, tvrdi da se promijenio nakon što mu se prije sedam mjeseci rodio sin Luka.
 
"Kada sam stigao u Englesku bio sam još klinac. Bio sam temperamentan i lako gubio strpljenje. Nisam mogao brojati ni do jedan prije nego eksplodiram. Sada stignem do šest, možda sedam", rekao je bivši napadač Partizana koji je u premierligaškom debiju isključen nakon samo 16 minuta.
 
"Otac mi kaže da nisam nogometaš, da bih bio kriminalac ili kick-boksač. Sjećam se da smo jednom gađali vlak kamenjem i da sam baš ja razbio prozor. Uvijek sam donosio glupe odluke i upadao u probleme. Radio sam sve suprotno od onoga što su mi govorili. Sada sam se promijenio, želim da moje dijete bude ponosno na svog oca jednog dana."
 
Mitrović je kao dječak trenirao borilačke sportove, ali je odustao. Nije mu se sviđalo što postoje pravila...
 
"Tada su me odveli na nogomet. Brzo su svi shvatili da sam talentiran. Mogao sam biti agresivan, a opet dobar s loptom."
 
S juniorskom reprezentacijom Srbije je 2013. godine osvojio Europsko prvenstvo i bio najbolji igrač natjecanja. Tada je otišao u Anderlecht, a prije dvije godine u Newcastle. Trenutno je ovaj 22-godišnji napadač jedan od najboljih i najpopularnijih srpskih nogometaša te idol navijača Newcastlea.
 

Pročitajte više