LIGE PETICE

Daily Mail: Svima je dosta igrača koji se neće cijepiti, takvi bi mogli biti kažnjeni

Foto: David Klein / Sportimage/Guliver

KLUBOVI u Premier ligi razmatraju bi li mogli umanjiti plaće igračima koji moraju u samoizolaciju zato što se odbijaju cijepiti protiv zaraze koronavirusom, javlja Daily Mail u osvrtu na podatak da je u engleskom nogometu panika zbog velikog broja zaraženih igrača.

Podsjeća se da je minhenski Bayern prošlog mjeseca smanjio primanja svojim igračima koji su propuštali treninge i utakmice nakon kontakta sa zaraženim i dodaje da su klubovima koji se natječu na višim razinama u engleskom nogometu "dojadili oni odbijaju cjepivo". Sad provjeravaju mogu li na legalan način postupiti kao i Bayern jer "omikron prijeti napraviti rasulo u kalendaru natjecanja".

Počinju svađe u klubovima

Unutar svlačionica raste pritisak na one koji se nisu cijepili jer cijepljeni igrači smatraju da oni koji odbijaju primiti cjepivo stavljaju druge pod povećani rizik, dodaje se i navodi da je jedan igrač vodeće momčadi u Premier ligi prošle sezone bio četiri puta u samoizolaciji.

Problema klubovi imaju i s održavanjem treninga jer necijepljeni igrači, unatoč negativnom testu, moraju u izolaciju ako su bili u kontaktu sa zaraženom osobom pa tako jedan klub iz Championshipa u ovom trenutku ima samo sedmoricu prvotimaca koji treniraju.

"To je čista sebičnost. Igračima i trenerima je dosta toga, a budu li se utakmice otkazale ili igrale bez publike, dosta će biti i navijačima. I to s pravom", citira se neimenovana službena osoba.

Pročitajte više