HRVATSKA REPREZENTACIJA

Dalić objasnio popis: Oni su to zaslužili svojim igrama, pristupom i zajedništvom

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

IZBORNIK hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić najavio je dvije posljednje utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine.

"Najvažnije je da sve držimo u svojim rukama, da ne ovisimo o drugima", poručio je Dalić nakon što je objavio popis kandidata za susrete s Maltom i Rusijom.

Uoči posljednjeg dijela kvalifikacijskog ciklusa Rusija vodi u skupini H s 19 bodova, Hrvatska je druga sa 17 bodova, dok Slovačka i Slovenija imaju po 10 bodova. Na začelju su Malta i Cipar s po pet bodova.

Izravan plasman u Katar izborit će samo pobjednik skupine, dok drugoplasirana ekipa odlazi u dodatne kvalifikacije. Dobra je vijest za Hrvatsku što je barem osigurala dodatne kvalifikacije jer ne može završiti ispod drugog mjesta u skupini.

Fokus na Malti

Posljednja dva kola na rasporedu su 11. i 14. studenoga. Hrvatska će 11. studenoga gostovati kod Malte, dok će Rusija dočekati Cipar u Sankt Peterburgu. Tri dana poslije Hrvatska će na Poljudu dočekati Rusiju u utakmici koja će, po svemu sudeći, odlučiti pobjednika skupine i izravnog putnika na SP 2022.

"Naš fokus mora biti Malta, to je sada ključna utakmica koju moramo odraditi ozbiljno, koncentrirano i maksimalno angažirano. Tek tada si možemo dopustiti razmišljanje o Rusiji protiv koje ćemo na svojoj strani imati pun Poljud, što će nam biti veliki adut, uz kvalitetu i zajedništvo koje posjedujemo", istaknuo je Dalić.

Nema razloga za promjene

Izbornik je ostao vjeran kadru koji je ove jeseni osvojio 11 od 15 mogućih bodova. Na Dalićevom popisu ponovno nema Brune Petkovića i Ante Rebića, a otpao je i Mile Škorić koji je dobio pretpoziv. Dalić nije pozvao ni vratara Osijeka Ivicu Ivušića koji se oporavlja od ozljede.

"Ponovno su s nama Lovren i Juranović koji su prošlo okupljanje propustili zbog zdravstvenih razloga. Nema razloga za značajne promjene, ovo je ekipa koja je dobro odigrala jesenski dio kvalifikacija i zaslužila je povjerenje svojim igrama, pristupom i zajedništvom", zaključio je izbornik.

Hrvatska se okuplja u Zagrebu u ponedjeljak, 8. studenoga. Na Maltu ide u srijedu, a u četvrtak je susret u Ta’Qaliju (20.45). Hrvatska vrsta će na Malti prespavati i doletjeti u Split u petak, 12. studenoga. Utakmica protiv Rusije je u nedjelju, 14. studenoga, u 15 sati na stadionu Poljud.

Pročitajte više