Dalić: Ovo je za Vukovar i Škabrnju

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

POBJEDOM u Rijeci nad Slovačkom od 3:1 Hrvatska se plasirala na Euro 2020. Bit će ovo šesti put da hrvatski nogometaši nastupaju na europskim nogometnim prvenstvima. Od osamostaljenja Hrvatska se samo jednom nije uspjela plasirati na Euro. Bilo je to 2000., domaćini turnira bili su Belgija i Nizozemska, a Hrvatska je bila treća u svojoj kvalifikacijskoj skupini iza SR Jugoslavije i Irske.

Slovaci su vodili na poluvremenu, no Hrvatska je napravila veliki preokret u drugom poluvremenu golovima Nikole Vlašića i Brune Petkovića, da bi Ivan Perišić zakucao goste i potvrdio plasman Hrvatske na Euro.

''Ponos i sreća. Čestitam igračima na pobjedi, na prvom mjestu i plasmanu na Euro. Posvećujemo ovo Škabrnji i Vukovaru'', rekao je Dalić pa je odbio detaljnije komentirati špekulacije o tome da je Hrvatska igrala na Rujevici odlučujuću utakmicu. 

Dalić je nakon trijumfa protiv Slovačke rekao da je on još ranije odlučio da se igra na Rujevici, ali i priznao da je možda pogriješio s takvim razmišljanjem.

"Uvijek kažem da se ovakve utakmice moraju igrati pred 35, a ne pred osam tisuća ljudi. Možda je to i moja greška bila jer sam ja odlučio da igramo ovdje, možda smo mogli drukčije rasporediti gdje ćemo igrati, ali dobro sad to više nije važno'', rekao je Dalić, pa je komentirao utakmicu.

''Nisam bio zabrinut. Igrali smo odlično, stvarali smo šanse. Primili smo iz jedne situacije gol, a u nastavku, čim smo zabili prvi gol, bilo je dalje puno lakše. Svima velika hvala, posebno navijačima koji su i danas bili ovdje. Opet smo Hrvatsku učinili sretnom i ako Bog da, na ljeto ćemo Hrvatsku opet učiniti sretnom.''

Perić i Vlašić?

''Imamo više mladih igrača koji su odlično reagirali. Uvijek se kod nas stvara neka nervoza, neki pritisak. Osvojili smo kvalifikacije kao prvi u skupini još od 2008. Treba na to biti ponosan.''

Pročitajte više