EURO 2020

Danski izbornik Hjulmand: Nestvarno je da Eriksen tamo sjedi nasmijan

Foto: EPA

CHRISTIAN ERIKSEN (29) srušio se u 43. minuti utakmice Danske i Finske u Kopenhagenu u subotu, u prvoj utakmici skupine B Europskog prvenstva.

Danski je reprezentativac pao na travnjak i uslijedile su dramatične scene. Nakon nešto više od sat vremena stigle su informacije da je Eriksenovo stanje stabilno te da se nalazi u bolnici na detaljnim pregledima. Utakmica Danske i Finske na kraju je završena 1:0 pobjedom Finaca, iako reprezentativci obje momčadi nisu bili presretni takvom UEFA-inom odlukom.

Danski izbornik Kasper Hjulmand u utorak je ujutro na presici Danaca ponovno govorio o svom najboljem igraču Eriksenu. Eriksen je u utorak ujutro poslao poruku i fotografiju iz bolnice u Kopenhagenu.

"To nam daje puno razloga za veselje i smijeh. Ono o čemu čovjek treba razmišljati je to da je nestvarno da on tamo sjedi nasmijan. Nestvarno je da čujemo da je gledao zadnjih desetak minuta utakmice", rekao je Hjulmand pa nastavio:

"Ta stvarna činjenica da on tamo sjedi i smiješi se je stvarna i to nam pruža još jedan korak prema tome da se možemo koncentrirati na nogomet i u utakmicu u četvrtak. Posljednja 24 sata bila su dobra za reprezentaciju. Jučer smo odradili trening od početka do kraja. Činjenica da je Christian dobro svima nam je pomogla. Igrači su nasmijani jer znamo da je Christian u redu. Osjećaj olakšanja nas počinje ispunjavati sve više i više."

Danska u četvrtak igra protiv Belgije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više