Danski izbornik zafrkava Irce: "Pa baš vam hvala što ste Eriksenu ostavili toliko mjesta"

Foto: Getty Images/Guliver Image

NOGOMET je nekad baš okrutna igra. Siroti Irci poveli su u 6. minuti uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija protiv Danske i sredinom poluvremena imali su još jednu veliku šansu za možda i prelamanje utakmice.

No, onda su si prvo zabili komičan autogol za 1:1 pa primili golčinu za 1:2, raspali se, i na kraju popili pet komada. Zvijezda večeri bio je fenomenalni Tottenhamov veznjak Christian Eriksen, po formi trenutačno jedan od pet najboljih veznjaka na svijetu.

S prekrasna tri gola upisao je hat trick i odveo svoju reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo.

"Ne zabijam hat trick svaki dan. Bio sam užasno nervozan prije utakmice, pritisak je bio velik. Odvesti moju Dansku na SP mi neopisivo puno znači. Irska nam je prepustila dosta mjesta u sredini, što smo dobro iskoristili", rekao je Eriksen.

I dok je on bio skroman u izjavama, dobro raspoloženi danski izbornik Age Hareide malo je utrljao Ircima sol na ranu izravnom kritikom njihove igre.

"Iznenadili su me. Irska je Eriksenu ostavila strašno puno prostora u sredini terena. Irci, hvala vam na tome. On je strašno jak na lopti, inspiracija je za cijelu momčad, a kad ima toliko prostora, ubojit je", rekao je Hareide.

>>Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz npr. hrvatsku reprezentaciju, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag "hrvatska reprezentacija".

Index.me aplikaciju za Android besplatno možete preuzeti na

ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više