Euro 2020

Danski izbornik: Zbog korone možete odgoditi utakmicu za 48 sati, a zbog infarkta ne

Foto: EPA

U DANSKOJ su još uvijek nezadovoljni položajem u koji su postavljeni nakon srčanog udara momčadskog kolege Christiana Eriksena tijekom njihovog otvaranja Eura u subotu, kada su morali odlučiti hoće li utakmicu protiv Finske završiti te večeri ili sljedećeg jutra.

UEFA je igračima, koji su se okupili u svlačionici, ponudila izbor za nastavak meča u subotu navečer ili ponovni početak u nedjelju u podne. Legendarni vratar Peter Schmeichel rekao je da je treća opcija bio poraz službenim rezultatom 3:0.

"Nisam čuo za tu prijetnju porazom, to nisam čuo. Bio sam u sudačkoj sobi sa sucima i delegatima, razgovarali smo što možemo učiniti. Pričali smo o tome da bi dobro bilo odigrati u ponedjeljak, ali to nije moguće jer Finska treba igrati 16. lipnja. Dvije opcije koje sam čuo bile su - možete sad nastaviti utakmicu ili sutra u 12 sati. Mi i igrači smo bili pod pritiskom. Laž je da smo mi UEFA-i rekli da želimo nastaviti", rekao je danski izbornik Kasper Hjulmand.

"Nemoguće... Nemoguće je nastaviti dan kasnije u 12 sati. To je bila naša prva reakcija. Nismo mogli zamisliti odlazak kući nakon svega i povratak sutra na utakmicu. Onda smo odlučili da odemo na teren i odmah završimo s tim", rekao je Hjulmand, čija je momčad izgubila 1:0 od Finske. 

"Zbog koronavirusa možete odgoditi utakmicu za 48 sati, a zbog srčanog udara očito ne možete. To je pogrešno."

Danska utakmicu drugog kola igra protiv Belgije 17. lipnja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više