Deco i Eto´o namjerno zaradili žute kartone kako bi izbjegli utakmicu protiv Reala

MNOGI španjolski mediji su uvjereni kako su Deco i Samuel Eto'o namjerno zaradili peti žuti karton protiv Valencije, kako bi izbjegli naredni ogled protiv Reala.

U posljednjem prvenstvenom ogledu na Camp Nou nogometaši Barcelone su uvjerljivo svladali Valenciju 6:0, a spomenuta dva igrača su peti žuti karton (koji diktira pauzu u prvom sljedećem ogledu) dobili u duelima bez lopte.

Makar su obojica negirala takvu mogućnost, u španjolskim medijima su sve objasnili čistom namjerom. Pogotovo jer nepisano pravilo u španjolskom nogometu nalaže kako u prvoj sljedećoj utakmici, nakon što se i teoretski sazna ime novog prvaka, suparnici moraju pljeskom dočekati prvaka. U ovom slučaju bi igrači Barcelone trebali pljeskom nagraditi svog najvećeg rivala.

No, tijekom sezone već se pisalo o tome kako određeni igrači Barcelone izmišljaju ozljede i time izbjegavaju utakmice, a ovo bi bio samo nastavak takvih insinuacija.

"Obojici sam rekao da im prijeti suspenzija i da se čuvaju glupih reakcija. No, oni su baš to napravili", rekao je nakon utakmice protiv Valencije trener Barcelone Frank Rijkaard.

Barcelona će veliki derbi protiv Reala tako dočekati silno oslabljena. Neće igrati Deco, Eto'o, Ronaldinho, Iniesta, Milito, Oleguer i Yaya Toure

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više