Osijek srušio prvake na Rujevici (1:2)

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

OSIJEK je s 2:1 pobijedio Rijeku na Rujevici u drugom derbiju 13. kola! Prvaci su poveli u 55. minuti preko Gavranovića, a Grezda i Bočkaj su preokrenuli utakmicu i gostima osigurali pobjedu.

Još se nisu stišale strasti nakon vatrenog subotnjeg derbija Hajduka i Dinama na Poljudu, a već dan kasnije odigran je manji, ali ništa manje paklen derbi između Rijeke i Osijeka, koji je senzacionalno stigao do prve pobjede u Rijeci nakon sedam godina i 13 uzastopnih poraza u svim natjecanjima.

Usred utakmice zamijenjen glavni sudac

Osim rijetko viđene situacije zamjene glavnog suca, utakmicu su obilježili protesti igrača i trenera zbog odluka zamjenskog suca Matoca, ali i sjajni golovi.

U 25. minuti glavni sudac Goran Gabrilo požalio se na ozljedu i nije mogao nastaviti, a umjesto njega ušao je Marko Matoc, što je rijetko viđen slučaj i u svjetskim okvirima.

> Usred derbija na Rujevici promijenjen glavni sudac

Sukob na klupi: Stožeri smirivali Keka i Smoju

Rijeka se dugo mučila s Osijekom na kišom natopljenom terenu, iako je bila opasnija u prvom dijelu. Najbolju priliku imao je Gavranović u 38. minuti kada je Barać izbio loptu s gol linije.

Krajem prvoga dijela zaiskrilo je i na klupama dviju momčadi. Verbalno su se sukobili trener Rijeke Matjaž Kek i pomoćni trener Osijeka Ivo Smoje, ali se situacija ubrzo smirila.

Tek u 55. minuti prvaci su probili goste zavaljujući Domagoju Pavičiću koji je oteo loptu gostima, pobjegao na desni bok i centrirao pred gol, gdje je Gavranović lako zakucao za 1:0. No, samo sedam minuta trajalo je vodstvo Rijeke.

Bočkaj i Malenica oduševili

Osijek je u 62. izjednačio pogotkom Erosa Grezde, a u 80. minuti stigao i do preokreta. Fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca Bočkaj je preko živog zida pogodio bliži kut za 1:2.

U završnici su Rijekini napadač propustili još dvije velike prilike prilike, a velike zasluge za pobjedu Osijeka idu vrataru Malenici koji je odličnim reakcijama skidao udarce domaćih igrača i upisao sedam obrana.

Dinamo je sada prvi sa šest bodova prednosti ispred Rijeke, a bod manje imaju Hajduk i Osijek.


RIJEKA - OSIJEK  1:2

RIJEKA: Sluga - Zuta, Vešović, Punčec, Župarić - Pavičić, Mišić, Maleš, Acosty, Gorgon, Gavranović

OSIJEK: Malenica - Barać, Škorić, Mioč, Grgić, Mudražija, Hajradinović, Grezda, Ejupi, Bočkaj, Boban

 

Rezultati by SofaScore


Tijek susreta

 

KRAJ

80` GOOOL! Kakva golčina Bočkaja! Iz slobodnog udarca je pucao preko živog zida u bliži kut za 1:2!

68` prilika za Rijeku! Vešović je projurio kroz sredinu i za 17 metara pucao lijevom nogom posred gola, a Malenica sjajnom reakcijom obranio! Odmah zatim Gorgon je pucao glavom, a vratar Osijeka bacio se u donji lijevi kut svog gola i zaustavio udarac!

62` GOOOL! OSIJEK JE IZJEDNAČIO! Eros Grezda zabio je svoj treći prvenstveni gol sezone.

55` GOOOL! Rijeka je povela golom Marija Gavranovića nakon što je Pavičić oteo loptu, pobjegao na desni bok i sjajno centrirao pred gol liniju, gdje je Švicarac lako zakucao u mrežu.

52` Kek je ubacio Kvržića umjesto Acostyja, koji je bio puno pasivniji u na početku drugog dijela

46` počeo je drugi dio utakmice

Poluvrijeme

45` i Vešović je dobio žuti karton, Kek nervozno šeće pored terena, a igrači se svađaju sa sucem. S tribina se ori "Cigani, cigani"

44` odmah nakon toga uslijedila je burna reakcija na obje klupe, u gužvi u trenerskom prostoru došlo je do naguravanja, ali se situacija brzo smirila.



44` Mišić je burno reagirao na odluku Matoca nakon što je faulirao dvojicu igrača, pa je i on dobio žuti karton

38` kakva prilika Rijeke! Gavranović je pobjegao obrani, preskočio istrčalog vratara Osijeka, ali njegov šut prema golu braniči gostiju stigli su skrenuti u korner.

32` korner za Rijeku, ali nisu uspjeli zaprijetiti. Mate Maleš je oštrim prekršajem zaustavio napad Osijeka i dobio žuti karton. Par sekundi kasnije požutio je i Grezda. Matoc se razmahao...

25` rijetko viđena situacija u nogometu, došlo je do zamjene glavnog suca, čini se zbog ozljede. Gorana Gabrila zamijenio je Marko Matoc.

Rujevicom ori: "HNS pederi, nogomet ste sjebali"


19` pokušaj Rijeke, Zuta je ubacio s lijevog boka, ali prejako. Sada je ostao ležati Ejupi na sredini terena, nije bilo prekršaja.

18` u jednom duelu stradao je Acosty kojeg su liječnici izveli s terena kako bi mu ukazali pomoć.

1` počela je utakmica

 

 

Pročitajte više