Didulica: Upozorit ću Cicu da je Australija puno bolja nego što Hrvati misle

JOEY DIDULICA, treći golman hrvatske reprezentacije, nezadovoljan je činjenicom da mu bivši australski izbornik Frank Farina nije pružio priliku da zaigra za Australiju.

28-godišnji golman bečke Austrije, koji je karijeru započeo u australskom Geelongu zajedno s australskim reprezentativnim veznjakom Josipom Skokom, ovih dana boravi u Australiji gdje ga opsjedaju domaći novinari.

"Bolno je kada vas odbije zemlja koju volite, za koju željeli igrati od malih nogu. Trebao sam odigrati samo jednu minutu da me veže za reprezentaciju. Ono što me boli najviše je da Frank Farina nikada nije došao vidjeti kako branim, čak i kada sam bio jedini Australac koji je igrao u Ligi prvaka. To me jako razočaralo." - izjavio je Didulica za australski Daily Telegraph.

Didulica vjeruje kako treba ulagati u budućnost te napominje da australski reprezentativni vratari, Mark Schwarzer i Željko Kalač, obojica imaju oko 33 godine.

"Nisam bio dovoljno dobar za Australiju, ali jesam za Hrvatsku. Za mene je to čudno." - smatra Didulica.

Joey je 2003. godine branio za Ajax, a iste godine je razgovarao s Farinom koji ga je uvjerio da će teško zaigrati za "Socceroose".

"Rekao je kako mi ne može ništa garantirati. " - kazao je Didulica koji je u svakom slučaju želio igrati nogomet na nacionalnoj razini te se 2005. godine priključio hrvatskoj reprezentaciji.

Najbolji igrač bečke Austrije 2005 godine nada se kako će biti prvi izbor Zlatka Kranjčara na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

"Kranjčar mi je rekao kako ću, ako budem u dobroj formi, dobiti priliku, pa postoji šansa da budem u prvoj postavi za Svjetsko prvenstvo." - rekao je treći reprezentativni golman, kojeg Australci predstavljaju kao drugog, odmah iza Tomislava Butine.

Uz to, Didulica kaže kako će izborniku Kranjčaru prenijeti poruku da ne potcjenjuje Australce.

"Reći ću mu da je Australija mnogo bolja neko što Hrvati misle. Iako na papiru imamo bolju momčad, Australije više nije ona traljava, bez samopouzdanja, ideje i kohezije kao na Kupu Konfederacija." - dodaje Didulica.

"Neki Hrvati se još uvijek smiju, misleći kako su tri boda već osvojena. No, u krivu su." - zaključio je Didulica. 

Pročitajte više