U SURADNJI S GERMANIA SPORTOM

DINAMO - FEYENOORD 0:0 Dinamu bod na startu Europa lige, gosti nisu zabili penal

Foto: Jurica Galoić, Goran Stanzl/Pixsell

DINAMO je remijem bez golova protiv nizozemskog Feyenoorda otvorio grupnu fazu Europa lige. 

Modri su u ovom natjecanju završili nakon ispadanja u kvalifikacijama za Ligu prvaka od Ferencvaroša uoči play-offa. Put ih je potom odveo u play-off Europa lige gdje su na Maksimiru izbacili estonsku Floru 3:1 te potom izborili skupinu u kojoj se još nalaze ruski CSKA Moskva i austrijski Wolfsberg koji su u Austriji također odigrali bez pobjednika (1:1).

Dinamo bio grozan u prvom dijelu, Livaković obranio jedanaesterac

Trener Dinama Zoran Mamić iznenadio je sastavom pa je stoper Gvardiol počeo na poziciji lijevog beka, a najveća zvijezda momčad Petković ostao je na klupi jer je priliku od prve minute dobio Gavranović.

Hrvatski prvak očajno je započeo utakmicu i nizozemski predstavnik u osmoj minuti je ni kriv, ni dužan stigao do jedanaesterca nakon dvije uzastopne pogreške Jakića kojem je prvo pobjegla lopta, a zatim je pokosio suparničkog igrača. Srećom po Dinamo, Livaković je fantastično obranio topovski udarac Berghuisa s bijele točke.

Dinamo je toliko loš bio u prvom dijelu da je samo jednom zaprijetio kada je na centaršut Oršića loptu taknuo Gavranović, ali nije uspio prevariti gostujućeg vratara. Navijači su nezadovoljstvo iskazali zvižducima pred kraj prvog dijela u kojem je Feyenoord imao još dvije sjajne prilike preko Linssena, no napadač nizozemskog kluba dvaput je očajno pucao glavom usamljen ispred Livakovića.

Gosti ostali s igračem manje, Ivanušec imao priliku utakmice

U drugom poluvremenu Dinamo je zaigrao malo ofenzivnije. Odmah na startu je pritisnuo goste, izborio nekoliko kornera iz kojih nije uspio zaprijetiti. Posljednjih 20 minuta hrvatski prvak imao je igrača više jer je Senesi dobio drugi žuti karton nakon prekršaja na Ademiju.

 

Tek tada je Dinamo zagospodario terenom i u završnici utakmice stvorio najbolju priliku kada je Ademi prekrasno petom proigrao Ivanušeca, čiji je udarac s 12 metara u padu obranio gostujući vratar.

"Uigravali smo tu akciju Ademi i ja na treningu dan prije utakmice. Bilo je dobro, šteta što je lopta otišla predaleko i uspio sam je samo taknuti", rekao je nakon utakmice Ivanušec koji je u 54. minuti zamijenio Kastratija.

Dinamo u sljedećem kolu za tjedan dana gostuje u Moskvi, a Feyenoord dočekuje Wolfsberg. Ranije je drugi hrvatski predstavnik Rijeka izgubila od Sociedada golom u 93. minuti.

Ponudu koeficijenata za europske utakmice donosi Germania Sport.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više