Dinamo i Rijeka idu po grupnu fazu Europa lige, počinje NBA finale, bori se Babić

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

SREDIŠNJI sportski događaji tjedna koji je pred nama na rasporedu su baš posred tjedna, u četvrtak, kad Dinamo i Rijeka igraju svoje utakmice play-offa za ulazak u grupnu fazu Europa lige.

Osim toga, saznat ćemo tko će popuniti Ligu prvaka, počinje finale NBA lige, Roland Garros već je krenuo, a očekuje nas i bogati nogometni vikend s pregršt derbija.

Već večeras u 21 sat u posljednjoj utakmici 3. kola Premier lige sastaju se dva engleska velikana - branitelj naslova Liverpool i Arsenal, koji je također u novu sezonu krenuo s dvije pobjede.

Ferencvaroš nakon pobjede nad Dinamom grupnu fazu traži protiv Moldea

U utorak i srijedu igra se play-off Lige prvaka, koja će tako dobiti svojih posljednjih šest sudionika. Nakon što je izbacio Dinamo, Ferencvaroš će put u grupnu fazu tražiti protiv norveškog Moldea. U utorak se još sastaju Dinamo Kijev i Gent te Omonia i Olympiacos, a u srijedu Midtjylland i Slavia Prag, PAOK i Krasnodar te Salzburg i Maccabi Tel Aviv.

Preko tjedna se diljem Europe igraju i prvenstvene i kup utakmice, a od onih u ligama petice najzanimljiviji bi trebao biti okršaj Lazija i Atalante u srijedu u 20:45 sati.

Ključni dan za Dinamo i Rijeku

Četvrtak je ključni dan za preostala dva hrvatska predstavnika u europskim nogometnim kupovima. Za grupnu fazu Europa lige Dinamo se bori kod kuće protiv estonske Flore u 19 sati, a sat vremena kasnije Rijeka počinje svoju utakmicu na gostovanju u Kopenhagenu. Ždrijeb skupina je već dan kasnije.

Za vikend se nastavljaju ligaška natjecanja, a u HNL-u se najviše iščekuje okršaj Gorice i Hajduka u subotu u 19:05. U Serie A se u nedjelju sastaju Lazio i Inter te Juventus i Napoli.

U Premiershipu, također u nedjelju, Jose Mourinho vodi Tottenham na gostovanju kod svojeg bivšeg kluba Manchester Uniteda. Fanovi Slavena Bilića njegov će WBA moći pratiti na gostovanju kod Southamptona.

Igra se Roland Garros, kreće NBA finale, a Babić ide po petu pobjedu

Drugi Grand Slam teniske sezone u ovoj ludoj 2020. je zapravo treći, a u prilagođenom terminu krenuo je ove nedjelje. Kao i obično, traje dva tjedna.

Ljubitelji NBA lige ponovno će imati nekoliko neprospavanih noći jer finalna serija između LA Lakersa i Miamija počinje u noći sa srijede na četvrtak. Druga utakmica se igra dva dana kasnije, a treća zaključuje još jedan sjajan sportski tjedan, u noći s nedjelje na ponedjeljak.

Prije samog kraja vikenda očekuje nas još jedan boksački spektakl, u kojem će Alen Babić tražiti svoju petu profesionalnu pobjedu u isto toliko borbi, a nedjeljni protivnik mu je Irac Niall Kennedy.

Pročitajte više