Dinamo ne zabija, ali bije: Modri među vodećim grubijanima Lige prvaka, Leko puca više od Ibrahimovića

NIJEDAN gol i bod nakon tri utakmice, Dinamov je skor u skupini Lige prvaka i po tome se nalazi na dnu. Međutim, Modri su na vrhu u "destruktivnim" kategorijama: Broju počinjenih prekršaja i prije svega, žutih kartona.

Više kartona od Dinama ima samo rumunjski Otelul

Dinamo ih je u tri utakmice sakupio 10 (Leko i Sammir po dva) i zajedno s Napolijem drži drugo mjesto ove neslavne tablice. Više od njih ima samo Otelul, koji je zaradio 11 javnih opomena. U obzir smo uzimali samo klubove koji su već odigrali tri utakmice i za razliku od bodovne "nule", Dinamo je s "desetkom" žutih kartona na samom vrhu osam klubova koji su odradili prvi krug natjecanja po skupinama.

Visoko peto mjesto Dinamo drži i u kategoriji "Počinjeni prekršaji". Pomalo iznenađujuće, s 59 faula u tri utakmice prvi po broju prekršaja je Bayern, a s dva manje slijedi ga "najžući" Otelul. Trabzonspor je treći s 51 prekršajem, Villarreal četvrti s 49, a Dinamo i Lille s 47 faula dijele peto mjesto.

Dinamo je 25 pucao na gol protivnika i pretrpio 38 faula

Zanimljivo, Dinamo je deveti po broju pretrpljenih prekršaja (38), a po postotku i minutama koliko drži loptu u posjedu, nalazi se na "sredini tablice".

Jurčićevi igrači su protiv Reala, Lyona i Ajaxa 25 neuspješno pokušali ugroziti protivničke vratare: 12 puta u okvir gola, a 13 van njega.

Leko je prvi Dinamov udarač i šuter

Najviše udaraca (7) na gol protivnika ima Cristiano Ronaldo, a od Dinamovih igrača najčešće prema protivničkom gol odapinje Jerko Leko, koji je do sada četiri puta pokušao pogoditi gol protivnika. Jednako puta su pucali Torres, Benzema i Eriksen, strijelac drugog gola za Ajax na Maksimiru. Zanimljivo, jedan pokušaj manje od Dinamovog defenzivca ima i Zlatan Ibrahimović, prvi napadač Milana!

Jerko Leko dijeli četvrto mjesto po broju počinjenih prekršaja, napravio ih je 10, a prvi je Trabzonsporov Didier Zokora s 14 faula.

Pročitajte više