DINAMO ODGOVARA TORCIDI "I dalje Maksimir plaćate jeftinije nego BBB Poljud"

Foto: Tino Jurić / Pixsell

CIJENE ULAZNICA za derbi koji u nedjelju od 19 sati na Maksimiru igraju Dinamo i Hajduk, razbjesnile su navijače Bilih koji se zbog toga žale i HNS-u.

Navijači Dinama na njihovu sjevernu tribinu ulaze za samo 30 kuna, na istočnu za 50, a najskuplja je zapadna, za koju karta košta 70 kuna. 
 
Hajdukovcima smeta što je cijena za gostujuću, južnu tribinu, čak 50 kuna. 
 
Pozivaju se na HNS-ov Pravilnik o sigurnosti na nogometnim utakmicama i smatraju da ga je Dinamo ovakvim cijenama prekršio. Naime, u članku 28. stavku 3. tog pravilnika stoji:
 
"Osim ukoliko se odnosni savezi ili klubovi drugačije ne dogovore, cijena ulaznica za navijače gostujuće momčadi ne smije prelaziti cijenu ulaznica usporedive kategorije po kojoj se one prodaju navijačima domaće momčadi."
 
Navijači Hajduka već su podnijeli prijavu HNS-a, a dok čekaju odgovor razočaranje ne skrivaju po društvenim mrežama.
 
"Nije stvar u cijeni nego u principu", "Navikli su biti iznad zakona", "Je li nas ovo opet prave budalama? Ne bi im bio prvi put...", "Ne treba im ni otići na utakmicu...", samo su neki od komentara bijesnih navijača.

Kontaktirali smo Dinamo kako bismo saznali zašto je cijena ulaznica za Hajdukove navijače više od one koju plaćaju Dinamovi. Evo što su nam odgovorili:
 
"Naravno da smo upoznati s odredbama Pravilnika o sigurnosti na nogometnim utakmicama gdje jasno stoji i rečenica '…osim ukoliko se odnosni savezi ili klubovi drugačije ne dogovore, cijena ulaznica za navijače gostujuće momčadi ne smije…'
 
S obzirom na to da zadnje dvije sezone s Hajdukom potpisujemo Ugovor o prodaji ulaznica, u kojem je između ostalog navedena i cijena ulaznice za gostujuću tribinu, ovaj Ugovor smatramo dogovorom dvaju klubova, kako to i propisuje Pravilnik koji citirate.
 
Tim više jer su cijene ulaznica za sve tribine, pa tako i za onu usporedivu, sjevernu, javno dostupne pa smatramo da je potpisom ugovora ostvaren i dogovor dvaju klubova. Podsjećamo vas kako će navijači Hajduka ove nedjelju još uvijek plaćati jeftinije ulazak na Maksimir u odnosu na cijenu koju godinama plaćaju navijači Dinama na Poljudu."

Pročitajte više