Dinamo odustao od utakmice s Kosovom zbog "napornog putovanja"

DINAMO je na svojim službenim stranicama objavio priopćenje vezano uz najavljivanu utakmicu protiv selekcije Kosova koja je podigla puno prašine u javnosti, a posebno Srbiji koja je najavila i žalbu Uefi i Fifi. Krovna svjetska nogometna organizacija ne može priznati kosovski savez sve dok Kosovo ne prizna polovica zemalja članica Ujedinjenih naroda.

> Srbi najavljuju žalbe: Opet ćemo spriječiti Dinamo na Kosovu, ta utakmica se ne smije igrati!

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nakon obavijesti tajnika Nogometnog saveza Kosova, Erolla Salihua, kako ne postoje tehničke mogućnosti da se najavljena prijateljska utakmica između NK Dinamo i selekcije prve kosovske lige zakazana za 19. veljače 2011. održi u Prištini, te da se utakmica odigra u Kosovskoj Mitrovici, rukovodstvo NK Dinamo donijelo je odluku o odgađanju datuma gostovanja u glavnom gradu Kosova.

Igračima i stručnom stožeru NK Dinamo ni u kojem slučaju ne odgovara da se ta utakmica odigra u Kosovskoj Mitrovici, u prvom redu zbog dodatnog putovanja, koje bi im u ovoj fazi priprema donijelo velike teškoće i dodatne napore. Iz tih razloga zahvaljuje se na pozivu Nogometnog saveza Kosova, sa željom da se gostovanje u Prištini upriliči prvom prigodom kada se za to steknu svi tehnički uvjeti."

Pročitajte više