Dinamo, Osijek i Zagreb pobjedama otpočeli novu HNL sezonu

U SUSRETIMA prvog kola nove sezone Prve HNL po tri boda upisali su Dinamo, Osijek i Zagreb. Aktualni prvak u Maksimiru je pokazao dobru igru u kojoj ipak nije realizirao većinu prilika.

Vručina je zaprijetio Dinamovom vrataru Turini u 15 minuti susreta nakon što se neprimjetno pozicinirao iza stopera Cvitanovića te snažno šutirao prema vratima "Modrih". No, domaćini su u prvoj gol prilici imali više sportske sreće jer ih je spasio Vručinin pogodak u stativu.

Prvi zgoditak "Modrih" dogodio se u 37. minuti kada je Edurado vješto uzeo loptu od Kristića te je brzim dodavanjem plasirao do Vugrinca koji pak preciznim udarcem kažnjava nepažnju gostujuće obrane i pogađa za 1:0.

Tijekom prvog dijela utakmice Dinamo je snažno pritiskao na goste koji su, međutim, pokazali vrlo discipliniranu igru te su stabilnom obranom uspjeli spriječavati većinu akcija "Modrih".

I u nastavku susreta Dinamo je prezentirao jaku i organiziranu igru koja ipak nije bila dovoljna za svladavanje obrane koprivničke momčadi.

Nakon duge akcije prema gostujućem golu pucali su Ljubojević i Modrić no neprecizno, a nakon toga Nikoloski je uspješno obranio i treći udarac "Modrih" koji je osrednje šutirao Buljat.

Pred 8.000 gledatelja sudio je Šupraha iz Kolana.

SASTAVI
Dinamo: Turina, Čale, Cvitanović, Nowotny, Ćorluka, Etto, Mamić, Buljat, Vugrinec, Eduardo, Modrić

S. Belupo: Nikoloski, Kristić, Radeljić, Bodrušić, Božac, Sopić, Poldrugač, Pejić, Mumlek, Vručina, Dodik

Već u 1. minuti susreta napadač Osijeka Primorac ubacio je loptu do Mostarlića koji je loptu šutirao prema vratima Šibenčana, no Slavica je bio na dobroj poziciji i udarac je uspješno obranio.

Prvi je zgoditak na susretu postigao Smoje u 20. minuti postigavši gol za vodstvo gostiju od 0:1.

Nakon prekršaja Ive Smoje u 31. minuti nad Golićem, sudac je dosudio11-erac koji je dvije minute kasnije uspješno realizirao Guč za 1:1.

Pred sam kraj kraja prvog dijela susreta Šibenčani su uputili opasnu loptu prema Skenderu koji je visoko skočio i tako uspio skrenuti loptu van okvira gola.

Vodstvo Osječana od 1:2 osigurao je Barišić u 62. minuti. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata te je prvi nastup Šibenika završen porazom koji su prvoligaški novaci, sudeći prema pokazanoj igri, zasigurno mogli izbjeći.

Utakmica se na stadionu Šubićevac igrala pred 4.000 gledatelja, a sudio je Vučkov iz Rijeke.

SASTAVI
Šibenik: Slavica, Kartelo, Čagalj, J. Bulat, Schildenfeld, Kovačević, Roglić, Guč, Rukavina, Batur, Golić

Osijek: Skender, Milardović, Smoje, Lopes, Babić, Vuica, Dinjar, Vratović, Mostarlić, Šorša, Primorac

Utakmica u Velikoj otpočela je u žustrom i jakom tempu. Prvu polupriliku je već u 6. minuti imao Mujčin, ali ju je vratar Zagreba Stojkić ipak uspješno neutralizirao.

Brkljača je nekoliko trenutaka kasnije pokušao iz daljine ugroziti vrata Kamen Ingrada, međutim taj je udarac bio "lagan zalogaj" za Avdukića.

Mandžukić je u 31. minuti iskoristio nepažnju domaće obrane te je nakon ubacivanja Lajtmana sa desne strane bez poteškoća loptu spremio u gol za vodstvo Zagreba 0:1.

Drugi zgoditak za goste iz Zagreba postigao je na asistenciju Ibričića Lovrek koji je u 67. minuti povisio na 0:2.

Dvije minute kasnije Sivonjić je iz kontre tukao prema Stojkićevim vratima i smanjio na 1:2.

Konačnih 3:1 za Zagreb postigao je u trominutnoj sudačkoj nadoknadi Jurendić.

SASTAVI
K. Ingrad: Avdukić, Božić, Parmaković, Tomić, Poleti, Mujčin, Šarić, Brajković, Brkić, Stipković, Sivonjić

Zagreb: Stojkić, Labudović, Nadarević, Vrdoljak, Mujdža, Lajtman, Brkljača, Pejić, Ibričić, Lovrek, Mandžukić

I.K.
Foto: FAH

Pročitajte više