Dinamo otputovao na uzvrat u Prag: "Dokazat ćemo da vrijedimo"

IGRAČI Dinama otputovali su jutros u Prag gdje u četvrtak igraju uzvratni susret Kupa Uefa sa Spartom. Obje momčadi odlučujući susret za Ligu Uefe ne dočekuju u dobroj formi. Dinamo u zadnje tri utakmice nije uspio zabiti gol i pri tom je doživio dva poraza, dok igrači Sparte nisu slavili pogodak već četiri utakmice. Dinamo je u posljednjoj utakmici poražen od Slaven Belupa 2:0, dok je Sparta u ponedjeljak nastradala kod Libereca 3:0.

U Zagrebu, u vrlo tvrdoj utakmici, nije bilo golova, a sličan susret se očekuje i u uzvratu. "Utakmica u Pragu će biti slična onoj u Zagrebu. Do kraja smo u igri i ako budemo gubili 1:0. Na sredini terena ćemo pokušati stvoriti presing, a oni to nama ne mogu raditi, jer nemaju kvalitetu", rekao je Mikić.



Momčad iz Maksimira je optimistična i vjeruje da može proći češki klub. U Mariboru su prošli trodnevne pripreme i, za razliku od Sparte, svježi dočekuju utakmicu.

"U Sloveniji se nismo odmarali nego smo trenirali i bili u karanteni. Možemo ih proći, imamo dobar rezultat iz prve utakmice i ako zabijemo gol, oni moraju dva", misli Mikić

No, ako Dinamo želi proći bez penala mora zabiti gol, a to u posljednje vrijeme ne polazi za rukom Mariju Mandžukiću i Bošku Balabanu.

"Imamo pozitivan rezultat i možemo proći dalje. Na njima je pritisak pred domaćom publikom, a mi smo s jednim golom bili vrlo blizu prolaska", rekao je reprezentativac Mandžukić.

Ivica Vrdoljak utakmicu vidi kao priliku da se Dinamo izvuče iz krize: "U zadnje vrijeme ne igramo dobro, ali pobjedom nad Spartom bi dokazali da vrijedimo i izvukli se iz krize."

M.Pa.
Foto: V.H

Pročitajte više