GNK DINAMO

Dinamo reagirao nakon ružnog videa u kojem redar pretresa dječaka i skida mu tenisice

Foto: Screenshot (Index.hr)

UDRUGA "Dinamo - to smo mi" u subotu je na svojoj Facebook stranici objavila video na kojem se vidi kako izgleda ulazak domaćih navijača na Maksimir prije utakmice protiv Gorice.

Osiguranje je detaljno pretraživalo sve koji su ulazili na Maksimir, a išlo se do te mjere da se pretraživalo i djecu kojoj su skidane tenisice. 

U Dinamu žale zbog postupka redara

Povodom toga iz Dinama su poslali priopćenje oko ovog incidenta, a priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Temeljem Vašeg upita vezanog za postupanje redarske službe na jučerašnjoj utakmici 8. kola 1. HNL GNK DINAMO - HNK GORICA, a koje je vidljivo iz objavljene video snimke, navodimo sljedeće: GNK DINAMO izražava žaljenje zbog postupanja pojedinca iz redarske službe koji je bez takve upute Kluba, neprofesionalno i netaktično te van razumne potrebe vršio pregled dječaka. U tom smislu ispričavamo se dječaku i njegovim roditeljima te ćemo napraviti sve što je potrebno da se takva postupanja više nikada ne dogode", kažu u Dinamu i dodaju:

"Neovisno o tome što je ponašanje većeg dijela gledatelja na sjevernoj tribini i jučer bilo obilježeno govorom mržnje i uporabom pirotehnike, a suzbijanje čega je i osnovni zadatak sigurnosnih službi na stadionu, postupanje redara iz video snimke koju ste objavili nam je neprihvatljivo i nije sadržano u bilo kojoj uputi Kluba ili planu osiguranja."

 

Pročitajte više