DINAMO TRAŽI TRENERA U konkurenciji i Ante Čačić

Foto: Hina

DINAMO je jučer nakon poraza od Lokomotive (1:4), prvog u klupskoj povijesti od tog suparnika, ostao bez trenera. Mario Cvitanović podnio je ostavku "jer je to najmanje što je mogao učiniti da sačuva obraz i pokuša spasiti svom klubu sezonu". 
 
Uskoro bi zagrebački klub trebao objaviti ime trenera s kojim će u završnici sezone loviti naslove u kupu i prvenstvu, gdje ima šest bodova više od prvog pratitelja Hajduka. U Dinamu, kako zasad stoje stvari, odlučuju između Nikole Jurčevića, Igora Jovićevića i Ante Čačića.
 
 
Favorit je Jurčević, dugogodišnji pomoćnik Slavena Bilića. Njegovo ime se u medijima bliskim Dinamu počelo spominjati još i prije utakmice protiv Lokomotive. 
 
Prije 14 godina je Jurčević vodio Dinamo s kojim je osvojio Kup i Superkup, a onda dobio otkaz nakon remija s Varteksom u Varaždinu. Kasnije je dogovorio povratak u Dinamo, sve je bilo spremno za predstavljanje, ostali su samo detalji, ali je tada umjesto njega na klupu sjeo Velimir Zajec.
 
Jovićević, koji je kao igrač sa 17 godina potpisao ugovor s Realom, trener je druge Dinamove momčadi, a u Maksimiru su oduševljeni njime i mnogi smatraju kako je ovo idealan trenutak da dobije priliku. 
 
Čačić bi bio još jedan povratnik u Dinamo, s kojim je osvojio prvenstvo i kup 2012. godine. Bez posla je od prošle godine kada je dobio otkaz u hrvatskoj reprezentaciji. 
 
Slobodni treneri su i Slaven Bilić, Igor Tudor, Ivan Jurić, Ćiro Blažević, ali oni iz raznih razloga nisu realne opcije. 
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više