LUDOGOREC - DINAMO

Dinamo u Bugarskoj igra utakmicu sezone. Čačić ima hrpu problema, evo mogućeg sastava

Foto: Luka Stanzl/Pixsell

DINAMO u utorak od 19:45 u bugarskom Razgradu nastavlja svoj europski put. U trećem pretkolu Lige prvaka protivnik će im biti stari znanac Ludogorec, koji je u prošlom pretkolu svladao irskog prvaka Shamrock. Dinamo je već jednom igrao kvalifikacije za LP protiv idućeg protivnika, a slavio je golom Domagoja Vide u zadnjoj minuti sudačke nadoknade.

Prvak Hrvatske je na najbolji mogući način otvorio sezonu. Doduše, makedonski Shkupi je prošao nakon teške muke, ali je osvojio Superkup uvjerljivom partijom protiv Hajduka, a u HNL-u je startao s tri pobjede i ponovno istaknuo glavnu kandidaturu za novi naslov prvaka.

Uoči prve od mnogih utakmica sezone, Ante Čačić ne može računati na nekoliko igrača. Zbog ozljeda je izgledno kako će Josip Šutalo,  Kevin Theophile-Catherine i Marko Bulat propustiti dvoboj, a upitan je i Bruno Petković. Evo kakav Dinamo možemo očekivati.

Čačić vraća Ljubičića na lijevog beka?

Vrlo je izvjesno da će stoperske pozicije zauzeti Rasmus Lauritsen i Boško Šutalo, koji je proteklog vikenda debitirao za Dinamo i odmah postigao pogodak. Stefan Ristovski vjerojatno će dobiti na desnom boku prednost ispred Sadegha Moharramija, a upitno je tko će igrati na lijevom boku.

Petar Bočkaj je odigrao odličnu utakmicu protiv kluba iz Pule. Zabio je gol i upisao asistenciju te se na najbolji mogući način predstavio treneru i publici koja kao da je nakratko zaboravila za što je sposoban.

Ipak, Bočkaj ima velikih problema defenzivno, a Čačić je dosad pokazao kako u tom dijelu igre puno više vjeruje Robertu Ljubičiću. Tako bismo Dinamovog univerzalca ponovno mogli vidjeti u novoj ulozi na boku.

Petkovićeva ozljeda odredit će izgled ostatka ekipe

Bruno Petković je u Skoplju dobio udarac zbog kojeg je propustio prvenstvenu utakmicu i ne zna se hoće li biti spreman za susret. U slučaju da mu je potrebno još oporavka, trebao bi biti poznat ostatak momčadi.

Vezna linija se više neće morati podređivati njemu na desetki te će gotovo sigurno istrčati u sastavu Mišić-Ivanušec-Ademi koji u pogledu balansa ovoj ekipi nudi vjerojatno najviše, a nije prečesto igrao zajedno u velikim utakmicama.

Mislav Oršić trebao bi, ako Dinamov trener opet ne bude kemijao, startati na lijevom krilu, a Josip Drmić u vrhu napada tražiti nastavak sjajne forme i tri gola iz prve tri HNL utakmice za hrvatskog prvaka.

Dilema na desnom krilu?

Ranije smo pisali o Čačićevoj dilemi na lijevom krilu. Tamo je na početku sezone šansu dobio Dario Špikić, ali Luka Menalo je u nekoliko navrata sjajno iskoristio svoju šansu. Dao je pobjednički gol Lokomotivi u prvom kolu i bio je prevaga kada je ušao u igru na poluvremenu u Makedoniji.

Šikića nije bilo protiv Istre, a na teren se vratio i Mahir Emreli. Dobio je samo deset minuta, ali i to mu je bilo dovoljno za prvi gol u novoj sezoni. U ovom trenutku Menalo djeluje kao najsigurnija oklada za prvu opciju u Bugarskoj, iako nije sto posto ni da će on biti spreman. Protiv Istre je morao izaći iz igre, a nije poznato je li riječ o ozljedi.

Pročitajte više