Dinamo u Ligi prvaka

Dinamo u nezapamćenim problemima započinje borbu za Ligu prvaka

Foto: Marko Prpić/Pixsell

DINAMO večeras od 19.30 kreće u pohod na Ligu prvaka. Prva prepreka u kvalifikacijama za najjače europsko natjecanje je gruzijski Saburtalo.

Hrvatski prvak je večeras u Gruziji veliki favorit, iako je oslabljen. Trener Nenad Bjelica na raspolaganju neće imati Zagorca, Moharramija, Dilavera, Theophilea, Gvardiola, Andrića, Stojanovića, Olma i Moubandjea. Teško se sjetiti kada je posljednji put neki Dinamov trener u Europi bio bez devetorice igrača i sa samo dva zdrava stopera. 

Bjelica nema previše dvojbi oko prvih 11 jer i nema puno izbora. Zaigrat će hrvatski prvak u istom sastavu kao u petak protiv Lokomotive (3:0). Na stadion Mihel Meški od prve minute istrčat će Livaković - Pinto, Lešković, Perić, Leovac - Ademi - Hajrović, Kadzior, Gojak, Oršić - Gavranović.

Dinamo je jučer saznao potencijalnog suparnika u 3. pretkolu Lige prvaka. Zagrebački klub igrat će, ako prođe Gruzijce, protiv pobjednika dvoboja Ferencvaros - Valletta. Iz Dinama nitko nije htio komentirati ždrijeb, zanima ih samo večerašnja utakmica.

Saburtalo je u prvom pretkolu iznenađujuće izbacio moldavski Šerif, a Bjelica se još u subotu čuo sa Zoranom Zekićem, trenerom Šerifa, kako bi dobio dodatne informacije o suparniku.

Uzvrat na Maksimiru je za tjedan dana.

Pročitajte više