Dinamo uz sumnjivi jedanaesterac izvukao bod u Zaprešiću

Foto: Hina

DINAMO je u utakmici 12. kola HNL-a na gostovanju kod Intera iz Zaprešića uspio uzeti bod. Za momčad Zorana Mamića gostovanje u predgrađu Zagreba bilo je poput povratka u realnost. Glamur Lige prvaka zamijenili su travnjacima HNL-a, a trener Modrih u najavi susreta kao da je znao što ga čeka. Inter je u prvom poluvremenu imao vodstvo od 2:0, ali Modri su se u konačnici, doduše na krilima sumnjivog penala, spasili od prvog poraza u domaćem prvenstvu.

Inače, Dinamo u HNL-u ne zna za poraz od 10. svibnja 2014. godine.

Inter nokautirao Dinamo u uvodu susreta

Bayern je prekinuo Dinamov niz od 45 utakmica bez poraza, a nakon nekoliko uvodnih minuta činilo se da će se Modrima ponoviti još jedan potop. Naravno, jedno je kada te deklasira vrhunska momčad poput Bayerna, a drugo je kada ne možeš spojiti dva dodavanja protiv dojučerašnjeg drugoligaša. Kako bilo, Inter je u šestoj minuti šokirao Dinamo kada je Čabraja sjajnim volejem u maniri najboljih europskih strijelaca pogodio rašlje Eduarda.

Ubrzo nakon prvog, uslijedio je i drugi šamar. Inter je u 38. minuti preko Nesterovskog povisio na 2:0, a onda smo na samom kraju prvog dijela svjedočili u najmanju ruku vrlo dvojbenoj situaciji. Jedan od obrambenih igrača Intera, čini se, rukom je dirao loptu u svom kaznenom prostoru, ali situacija je i dalje dvojbena čak i nakon pregleda usporene snimke. Sudac, međutim, nije imao dvojbi te je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku, a odgovornost je preuzeo Fernanders koji je i pogodio.

Hodžić za bod

Odmah na početku drugog poluvremena Dinamo poravnava rezultat. Hodžić je sjajno iz okreta opalio po golu i zakucao loptu pod prečku za 2:2. Do kraja utakmice Dinamo uglavnom prijetio, ali nekoliko puta vratar Posavec odlično je reagirao kod udaraca Soudanija, Fernandesa i Hodžića.

Inter je ovim bodom barem trenutno skočio na peto mjesto lige, a Dinamo je zadržao prvu poziciju.

Mamić: Možda su neke glave još u Njemačkoj

Trener Dinama Zoran Mamić nije bio zadovoljan, ali razumije situaciju...

"Razgovarali smo jasno i glasno što treba popraviti, velikim dijelom su to igrači napravili u drugom dijelu i zasluženo se vratili u utakmicu. Ostaje razočaranje s onim što smo pokazali u prvom poluvremenu. Možda su neke glave još u Njemačkoj, neke su mislile ''lako ćemo'', svašta pomalo... Nije lako stalno biti na visokom nivou i pobjeđivati. To je za nas postalo normalno i onda kad Dinamo ne pobijedi to je čudo i upitnici su svima iznad glave. Treba biti svjestan da niti jedna ekipa na svijetu, pa tako ni Dinamo, ne može stalno pobjeđivati", rekao je Mamić.

"Vidjeli smo jednu dobru utakmicu večeras. Naravno da treneri mogu naći puno stvari kojima nisu zadovoljni. S obziom na naše loše prvo poluvrijeme, na kraju moramo biti zadovoljni - iako smo mogli i okrenuti utakmicu. To je tako kad šanse koje trebaš zabiti ne zabiješ, a golman radi dobre stvari - kao što je njihov radio danas. Čestitke domaćinu na dobroj igri", dodao je.

 

Standings provided by

 

Pročitajte više