HNL

DINAMO - VARAŽDIN 2:2 Varaždin protiv prvaka osvojio važan bod u borbi za ostanak

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

 

VARAŽDIN je u 34. kolu HNL-a osvojio važan bod protiv Dinama (2:2) na Maksimiru.

Dinamo je dva puta vodio, preko Ivanušca (9') i Perića (40'), ali gosti su se vraćali golovima Elezija (35') i Herrere (59').

Prije utakmice igrači Varaždina su priredili špalir Dinamu koji je protekle nedjelje obranio titulu prvaka Hrvatske kada je u gostima pobijedio Rijeku 5:1.

Ipak, iako su takvom gestom odali priznanje domaćoj momčadi, znali su da na terenu moraju dati sve od sebe da osvoje barem bod jer vode grčevitu borbu za ostanak.

Vrlo važan bod za Varaždin

S ovim bodom momčad Zorana Kastela ostala je na predzadnjem mjestu, ali sada ima dva boda više od Istre. Do kraja su ostala još dva kola.

Dinamo je poveo već u devetoj minuti. Hrvatski prvak je natjerao goste na pogrešku i osvojio loptu visoko na protivničkoj polovici, a onda je nakon prelijepe akcije Ivanušec postigao gol.

Osam minuta kasnije zicer je imao Gavranović, ali je Zelenika obranio njegov udarac i spasio svoju ekipu.

Dinamo ostao bez Gvardiola, koji se ozlijedio

Varaždin je do prve velike šanse stigao u 22. minuti. Nakon ubačaja s desne strane nastala je gužva pred golom Dinama. Gosti su uputili tri vezana udarca, a posljednji u nizu pokušao je Elezi. Lopta je na kraju završila u rukama Livakovića. 

Gvardiol se tijekom ove akcije ozlijedio i napustio je teren, a zamijenio ga je Perić.

U 34. minuti Varaždin je imao još jedan napad u kojem je izostajao opasan udarac. Obregon, Peco i Elezi su kombinirali, a onda je upućen centaršut iz kojeg nije bilo opasnosti po gol Dinama. Međutim, obrana Dinama nije uspjela iznijeti loptu pa su gosti uputili novi centaršut, nakon kojeg se najbolje snašao Elezi, koji je pogodio za veliko slavlje.

Pred Varaždinom je drama

Međutim, Dinamo je brzo uzvratio. Izborio je korner, Majer je ubacio loptu, a Perić u 40. minuti zabio za novo vodstvo Dinama.

U drugom poluvremenu nije bilo drame kao u prvom dijelu. Varaždin je do novog izjednačenja stigao u 59. minuti preko Herrere, a do kraja utakmice nije bilo velikih uzbuđenja. 

Varaždinci su nakon utakmice bili vidno zadovoljni bodom koji im može mnogo pomoći u borbi za ostanak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više