Dinamovac ne smije igrati u Trogiru: "Momku od 16 godina prijete batinama"

Ovo fotografija je ilustracija i ne potječe s događaja o kojem je riječ u tekstu Foto: Slavko Midžor / Pixsell

NEVJEROJATNA priča dolazi iz Trogira, s tamošnjeg poznatog malonogometnog turnira.

Memorijalni turnir Pere Brešan - Jeva odigrava se u školskoj dvorani u organizaciji kluba navijača Torcide Trogir.

Kaštelanski futsal klub Bonito nakon što je prošao prva dva kola, saznao je od organizatora da u četvrtfinalu jedan njihov igrač ne smije nastupiti.

Razlog? Navijač je Dinama.

Spomenuti "nepodobni" igrač nakon toga je primio niz prijetnji s tribina, a njegovi suigrači demonstrativno su odbili igrati iduću utakmicu tako da su prvu minutu susreta samo stajali na terenu.

O slučaju koji je izazvao veliku pažnju javnosti razgovarali smo s jednim od igrača Bonita, koji nam svjedoči o događajima na turniru:

"Važno je napomenuti da je nas na taj turnir pozvao organizator, dakle Torcida Trogir. Prva dva kola je sve bilo u redu. Ali kada je završila naša utakmica drugog kola došao nam je jedan od organizaora turnira i rekao da momak iz naše momčadi ne može igrati u daljnjem natjecanju. Kada smo ga pitali što je razlog, rekao je da je to zato što je on navijač Dinama.

Ali sigurno navijač Dinama nije postao usred trogirskog turnira. Kako mu ranije nisu zbog toga zabranili nastup tamo?

"S obzirom na to da je taj igrač uredno odigrao prve dvije utakmice, da bi onda dobio ovu zabranu, pitali smo organizatore kako im to što navija za Dinamo nije bio problem prije. Odgovorili su kako su tek sada saznali da navija za Dinamo."

Je li taj dinamovac iz Bonita ičim odavao za koga navija ili možda provocirao?

"Ne, apsolutno ne je odgovor i na prvo, a posebno na drugo pitanje. On baš ničim nije odavao, a kamoli isticao da je navijač Dinama ili nedaj Bože provocirao."

Kako ste reagirali nakon što su organizatori zabranili nastup vašem igraču zato što je dinamovac?

"Tražili smo da vidimo pravilnik natjecanja i kada smo vidjeli da tamo nigdje ne piše da je igraču koji navija za Dinamo zabranjen nastup, rečeno nam je da u pravilniku to pravilo ne postoji već da se radi o nepisanom pravilu."

Je li publika napadala dinamovca koji igra za Bonito?

"Očito se prije ili tijekom druge naše utakmice na turniru saznalo da on navija za Dinamo, pa su s tribina krenule verbalne prijetnje, a nakon utakmice je par navijača prijetilo da će ga pretući. Moram naglasiti da je riječ o momku od samo 16 godina, našem najmlađem igraču, kojem je takve užasne prijetnje izreklo nekoliko tipova koji su očito dosta stariji od njega."

Kako je on reagirao na te prijetnje, uvrede i zabranu igranja?

"A možete misliti kako mu je bilo. On je lokalni momak i to ga je užasno pogodilo. Plakao je i bojao se za svoju sigurnost. Nitko od nas nije očekivao ovako nešto. Mi smo došli kao sportaši, na poziv organizatora. Mi smo klub, nismo skupljeni s ulice. Za nas igraju navijači Osijeka, Rijeke i nije nam jasno čemu ovo?"

Što ste napravili na idućoj utakmici, koju nije smio igrati vaš dinamovac?

"Odlučili smo da ćemo nakon početka utakmice minutu mirno stajati na terenu i onda se pokupiti u svlačionicu."

Kako su suparnici i publika reagirali na vaš prosvjedni performans?

"Momčad Putne, protiv koje smo igrali, podržala nas je, kao i ostali klubovi. Osim dijela gledatelja koji nam je prijetio i govorio da provociramo."

Nakon svega, kako se osjećate?

"Miješaju mi se ponos i tuga. Prvo jer smo stali iza našeg igrača, koji nije ništa skrivio niti ikoga uvrijedio, a tako je napadnut. A drugo jer cijeli život navijam za Hajduk i podržavam Torcidu i onda doživim ovo.

Pa Dalmatinci bez ikakvih problema igraju Kutiju šibica u Zagrebu, a zagrebački nogometaši i bivši igrači Dinama dobivaju ovacije na Četiri kafića u Splitu.

I onda se u Trogiru se dogodi ovo i to na humanitarnom turniru."

 

 

 

 

Pročitajte više