Dječak koji je Hrvatskoj donio europsko zlato konačno u prvoj momčadi Cibone

Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell

ROKO PRKAČIN, jedan od najtalentiranijih košarkaša Europe u svom godištu, napokon je priključen prvoj momčadi Cibone, objavio je klub.

Prkačin je prošlo ljeto s reprezentacijom do 16 godina osvojio Europsko prvenstvo kada su u finalu svladali favoriziranu Španjolsku 71:70. Prkačin je u prosjeku kroz turnir bilježio 18,6 poena, 10,9 skokova i 3,7 asistencija po utakmici, a svojim sjajnim predstavama zasluženo je osvojio nagradu za MVP-ja prvenstva.

Debitantsku sezonu u seniorskoj košarci počeo je u hrvatskom drugoligašu Rudešu u koji je bio poslan na posudbu.

U hrvatskoj prvoj ligi Cibona drži prvo mjesto tablice s devet pobjeda i dva poraza, ali u regionalnoj ligi, puno jačem natjecanju, stvari nisu toliko dobre. Vukovi su na devetom mjestu s pet pobjeda i osam poraza te imaju samo pobjedu više od zone ispadanja. 

''Što se Prkačina tiče, on je dragulj hrvatske košarke i to nije sporno. Naravno, on je još klinac i treba biti oprezan u radu s njim. Budućnost je hrvatske košarke i čast nam je da se priključio prvom timu i nadam se da će njegov razvoj ići onim putem koji mi priželjkujemo. Njegov prioritet ove sezone bit će individualni rad, da se postave neke stvari koje mu fale jer je on još klinac i puno mu stvari nedostaje. U HT Premijer ligi će sigurno imati veću minutažu, a u ABA Ligi ćemo također, s obzirom da je ostalo još malo do kraja, neke utakmice iskoristiti da mu pružimo šansu da osjeti taj nivo više jer on sa svojom fizikom to može pratiti. Naravno, nedostaje tu nekih drugih stvari jer momak sa 16 godina ne može biti završen igrač, treba puno raditi i nadam se da će biti zdrav, radna etika je u njemu tako da ne sumnjam da će postati veliki igrač", rekao je za klupske stranice trener Cibone Ivan Velić.

Osim njega, Cibona je kao pojačanje za nastavak sezone dovela Roka Rogića, 26-godišnjeg razigravača iz Hermes Analitice.

Pročitajte više