NOVAK ĐOKOVIĆ

Đokovićev trener: Ivanišević i ja odlazimo ako Novak osvoji sve Grand Slamove

Foto: EPA

NAJBOLJI tenisač svijeta Srbin Novak Đoković pobjednik je ovogodišnjeg izdanja Roland Garrosa. U finalu je nakon četiri sata i 11 minuta velikim preokretom svladao Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 6:7 (6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Za 34-godišnjeg Đokovića ovo je 19. osvojeni Grand Slam naslov u karijeri, čime je stigao na samo jedan zaostatak za Španjolcem Rafaelom Nadalom i Švicarcem Rogerom Federerom koji dijele prvo mjesto svih vremena. No Đoković je nedjeljnim trijumfom postao prvi igrač u Open eri koji je osvojio svaki od četiri Grand Slama barem dva puta. 

Đokovićev trener Marjan Vajda rekao je u šali kako će se s trenerom Goranom Ivaniševićem povući iz Đokovićevog stožera u slučaju da srpski tenisač ove godine osvoji sve Grand Slamove.

"Rekli smo da ako Novak uspije uzeti sve Grand Slam titule ove godine, da ćemo obojica dati otkaz. Evo sad to i službeno objavljujemo kao treneri", rekao je Vajda uz smijeh.

Vajda vjeruje da Đoković do kraja godine može osvojiti sva četiri Grand Slama. U igri su još Wimbledon i US Open. Takvo nešto posljednja je uspjela Njemica Steffi Graf 1988. godine.

"Mislim da je to moguće, više nego moguće. Voli igrati na Wimbledonu i US Openu. Sve dok je zdrav, kao što je sada, kada je u dobroj formi, mislim da ima šansu osvojiti Grand Slam ove godine. Prilično sam siguran", završio je Vajda.

Pročitajte više