Dokazana i službeno priznata klasa: Modrić među 23 najbolja igrača koja smo gledali na Euru

PRIZNANJA Luki Modriću za nadahnutu prezentaciju na Euru stižu iz cijelog svijeta. O dokazanim kvalitetama bnašeg reprezentativca raspisali su se proteklih dana CNN; Gazzetta Dello Sport, L'Equipe i mnogi drugi eminentni mediji.

No, svakako su najslađe vijesti koje stižu iz Uefe. Technical team na čelu s tehničkim direktorom Uefe Andyjem Roxburghom Modrića je uvrstio među 23 najbolja igrača koja su nastupila na minulom Europskom prvenstvu. Tako je jedan od Bilićevih genijalaca, nakon mjesta u idealnoj postavi Eura, našao svoje mjesto i na popisu Uefine službene momčadi prvenstva. U njoj je, logično, najviše Španjolaca, njih čak devetorica. Četvero je Rusa, tri Nijemca, po dva Talijana i Nizozemca, te po jedan izdanak turske i hrvatske nogometne vrste.

"U idealnu momčad nismo uvrštavali igrače čije su momčadi ispale u skupini. Birali smo ih uzimajući u obzir učinak na Euru, a ne reputaciju pojedinog igrača.", rekao je Roxburgh.

I Talijani uvrstili Modrića u top 10

Čitatelji talijanske La Gazzette dello Sport odabrali su, po svom mišljenju, najbolje na završenom Euru, a među deset najboljih je, već tradicionalno i Luka Modrić. Po njihovom mišljenju epitet najboljeg zaslužuje vezni igrač španjolske reprezentacije Marcos Senna koji je dobio 26 posto glasova. Najopasniji protukandidat mu je reprezentativni kolega, vratar Iker Cassilas.

Od Španjolaca visoko je najbolji strijelac Europskog prvenstva David Villa. Od hrvatskih nogometaša mjesto među odabranima je našao Luka Modrić kojeg su Talijani stavili na sedmo mjesto sa 2.6 posto glasova. Iza Modrića se nalaze Ballack, Altintop i Puyol. 

Najbolji igrači Eura (po čitateljima La Gazzette dello Sport)

1. Marcos Senna (Španjolska) 26.0 posto

2. Iker Casillas (Španjolska) 19.4

3. Andrej Aršavin (Rusija) 16.0

4. David Villa (Španjolska) 13.0

5. Bastian Schweinsteiger (Njemačka) 11.1

6. Wesley Sneijder (Nizozemska) 5.6

7. Luka Modrić (Hrvatska) 2.6

8. Michael Ballack (Njemačka) 2.2

9. Hamit Altintop (Turska) 2.1

10. Carles Puyol (Španjolska) 2.0 

Sun: Villa najveća zvijezda

Londonski tabloid Sun u svom izboru desetorice najboljih nema mjesta za Hrvate. Na popisu je najviše Španjolaca, čak četiri.

Europske prvake predvodi najbolji strijelac Eura s četiri pogotka, David Villa, a na popisu su i Marcos Senna, Fernando Torres i Cesc Fabregas.

Popis 10 najvećih zvijezda Eura u Austriji i Švicarskoj prema Sunu:

1.David Villa (Španjolska)

2.Marcos Senna (Španjolska)

3.Michael Ballack (Njemačka)

4.Andrej Aršavin (Rusija)

5.Fernando Torres (Španjolska)

6.Semith Sentürk (Turska)

7.Lukas Podolski (Njemačka)

8.Gianluigi Buffon (Italija)

9.Wesley Sneijder (Nizozemska)

10.Cesc Fabregas (Španjolska)

D.R./Totalsport
Foto: Index

Pročitajte više