Domenech: Nakon svega što se dogodilo, stvarno ne znam što nas čeka protiv domaćina

ALARMANTNO je stanje u francuskoj nogometnoj reprezentaciji, ali i u njihovoj domovini gdje se reflektiraju svi skandali posljednjih dana koji su izašli iz momčadi Raymonda Domenecha.

Prvo su upisali remi (Urugvaj 0:0) i poraz (Meksiko 2:0), pa je izbio skandal na relaciji izbornika Domenecha i napadača Anelke. Nakon toga je eruptiralo po svim stranama, pa su igrači odbili i trenirati. U pokušaj rješenja velike krize čak se uključio i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy.

Pred Francuzima je teška misija u pokušaju ulaska u osminu finala Svjetskog prvenstva. Moraju pobijediti u 3. kolu skupine A domaćina Južnoafričku Republiku, a čak im niti to neće biti dovoljno. Ako istovremeno Urugvaj i Meksiko odigraju neodlučeno, sve će pasti u vodu za Francuze.

"Ne znam što nas čeka, nakon svega što se dogodilo stvarno ne znam", rekao je izbornik Domenech i nastavio:

"Pokušavam da svi mislimo isto, da svi pokušamo ispraviti velike greške koju su napravljene. Ne samo na travnjaku, već i izvan njega. No, igrači su izgubili toliko energije izvan nogometnog travnjaka da stvarno ne znam što očekivati. Nadam se najboljem, nadam se da ćemo ljudima u domovini i navijačima koji su došli ovdje pokazati da ipak znamo igrati nogomet. Odnosno, boriti se na našu zemlju", završio je izbornik.

 

Pročitajte više