Dončić dobio pojačanje. Amerikanac uzeo slovensko državljanstvo

Foto: KSS

AMERIČKI krilni centar Jordan Morgan dobio je slovensko državljanstvo i moći će nastupati za reprezentaciju Slovenije.

Ovaj krilni igrač u karijeri je igrao za Romu, Nantes, Paris-Levallois, Canton Charge te Kyims, a u Sloveniji je jednu sezonu nastupao za Olimpiju. To je bilo dovoljno da mu slovenski savez ponudi papire, a sadašnji igrač turske Karsiyake to je i prihvatio.

Slovenci će za dva tjedna odigrati prve utakmice u kvalifikacijama za Eurobasket 2021., a u skupini su s Austrijom, Mađarskom i Ukrajinom. Također, u lipnju će Slovenija na turniru u Kaunasu pokušati izboriti vizu za Igre u Tokiju, a da bi to ostvarili, Dončić i društvo morat će biti pobjednici turnira na kojem još igraju domaćin Litva, Angola, Poljska, Venezuela i Južna Koreja.

''Dio svoje košarkaške karijere proveo sam u Sloveniji koja me očarala. Presretan sam i ponosan što sam dobio državljanstvo i što ću ubuduće konkurirati za nastup u dresu Slovenije. Želja mi je okušati se na najvišoj razini europske reprezentativne košarke i zaigrati za Sloveniju na velikim natjecanjima“, rekao je za stranice Slovenskog košarkaškog saveza novopečeni Slovenac.

''Morganove košarkaške kvalitete su neupitne i uvjeren sam kako će se brzo uklopiti u našu reprezentaciju i dati doprinos'', rekao je generalni tajnik slovenskog saveza Rašo Nesterović.

Morgana su Slovenci angažirali kako bi zamijenio još jednog Amerikanca Anthonyja Randolpha, koji je uz Dončića i Gorana Dragića bio ključni igrač u osvajanju senzacionalnog europskog zlata 2017.

Nakon toga Randolph više nikad nije zaigrao za Sloveniju, a bez njega, Dončića i Dragića Slovenci se nisu plasirali na prošlo SP u Kini.

Pročitajte više