Dončić ih je uništio, a zvijezda Lakersa zaljubljeno gleda u slovensku senzaciju

Foto: Screenshot Twitter

LUKA DONČIĆ je globalni fenomen, ne samo kad je košarka u pitanju. To što radi 20-godišnji slovenski tinejdžer nikad nije viđeno na košarkaškim parketima. Nevjerojatna je dominacija mladog Slovenca, a koliko je dobar i moćan, noćas su se uvjerili i LA Lakersi, momčad LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa te najbolja momčad NBA lige.

Dallas Luke Dončića noćas je protutnjao Staples Centerom i s 114:100 srušio LA Lakerse, a Slovenac je potvrdio da je sa samo 20 godina jedan od kandidata za MVP-ja lige.

Ključni trenutak utakmice dogodio se početkom treće četvrtine. Luka Dončić je u prvom poluvremenu bio samozatajan, ubacio je samo šest poena i samo se čekala njegova eksplozija. Jasno je bilo da takva igračina ne može cijelu utakmicu odigrati u usporenom ritmu. U drugo poluvrijeme na parket je izašao drugačiji Dončić, onaj na kakvog smo navikli te je mladi Slovenac do kraja utakmice jednostavno otpuhao Lakerse s njihovog parketa.

Radio je što god je htio, za ono što je pokazivao na terenu Lakersi nisu imali rješenja. Dallas je tu četvrtinu dobio s 35:17, a slovenski klinac je u tom periodu ubacio čak 16 poena. Do kraja utakmice se zaustavio na 27 poena, deset asistencija i devet skokova.

U posljednjoj četvrtini, kad su Lakersi tricama Carusa i s par koševa LeBrona zaprijetili, Dončić se ukazao s čudesnom asistencijom, tricom s devet metara i polaganjem. Tada su Lakersi odustali.

Lakersi su izgubili, deklasirani su na svom parketu, Dončić ih je uništio, no koliko je bio dobar najbolje pokazuje zaljubljeni izraz lica Rajona Ronda, sjajnog beka Lakersa koji je u slovensko čudo gledao kao da mu je idol.

Pročitajte više