Dončić monstruoznom bananom Youngu pokazao tko je najbolji rookie

Screenshot: Youtube

OVE SEZONE s posebnom pažnjom u NBA-u se prate utakmice Dallasa i Atlante, pa tako i ona noćas, u kojoj su Mavericksi pobijedili Hawkse 114:107.

To se događa zbog ljetnog drafta, na kojem je Atlanta treći pick iskoristila kako bi uzela Luku Dončića, samo kako bi ga odmah proslijedila Dallasu u zamjenu za peti pick - Traea Younga i prvi pick drafta 2019. 

Mnogi su taj potez Hawksa ocijenili promašenim. 

Tri mjeseca nakon početka prve sezone za dvije rookie zvijezde, Young igra odlično.

Ali, Dončić igra fenomenalno.

Novom odličnom utakmicom potvrdio je da je najbolji novajlija u najjačoj ligi svijeta. U pobjedi Dallasa nad Atlantom postigao je 24 koša, imao 10 skokova, šest asistencija, te po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Dončiću je ovo druga utakmica otkako je u NBA-u da je ostvario double-double učinak. Do njegovog košgeterskog dijela došao je zahvaljujući u velikom dijelu slobodnim bacanjima, koja je gađao 12/15, dok je iz igre bio prilično neprecizan, tek 5/14.

Ali, to je sasvim nebitno nakon što je Dončić za pobjedu svoje momčadi već 13. put od početka sezone postigao najmanje 20 koševa. Po tome je daleko najbolji od svih rookieja, jer nijedan od ostalih igrača kojima je ovo prva NBA sezona nije to uspio više od osam puta. 

Trae Young jedan je od njih.

I on je protiv Dončića odigrao odličan meč, također s double-double učinkom. Najefikasniji kod Atlante (24 koša) uz šut iz igre 11/20, a s 10 asistencija, bio je najbolji dodavač na meču. Dodao je i dvije ukradene lopte.

Učinak kojem se nema što prigovoriti, posebno rookieju.

Ali, Dončić je kako vidimo bio bolji i pobijedio je.

Dominaciju nad najvećim rivalom za nagradu "Rookie godine" potvrdio je i sjajnom blokadom Youngu u trećoj četvrtini. 

Kao i kod Dallasa, tako i kod Atlante, kada su ključni trenuci, loptu uzima novajlija.

Young je na isteku napada krenuo na ulaz s desne strane, ali pod košem Mavsa ga ja dočekao Dončić i atraktivno ga blokirao. 

Videa Dončićevih akcija s meča, pa tako i ove, pogledajte ovdje

Pročitajte više