NBA

Dončić se od NBA sezone oprostio postavljanjem još nekoliko rekorda

Foto: Getty Images / Guliver Images

LUKA DONČIĆ završio je drugu sezonu u NBA ligi briljantnim debijem u play-offu najjače lige svijeta. Sjajni Slovenac predvodio je Dallas u seriji protiv Clippersa, ali na kraju nije uspio napraviti senzaciju jer je LA prošao dalje s 4:2.

Unatoč tome, Slovenac je odigrao play-off seriju za povijest. U prosjeku u ovih šest utakmica imao je 31 poen, 9,8 skokova i 8,7 asistencija. Sinoć je u oproštaju od sezone zabio 38 poena uz devet skokova i isto toliko asistencija, a pritom je kao i gotovo svaku utakmicu postavio nekoliko rekorda.

Postao je prvi igrač u povijesti koji je u prvoj NBA play-off seriji u životu bio na prosjeku od barem 31 poena, 8 skokova i 8 asistencija. Postao je igrač sa šestim najboljim skorerskim učinkom u prvoj NBA play-off seriji. Ispred njega su samo Kareem Abdul-Jabbar, Rick Barry, Wilt Chamberlain, Bob McAdoo i Anthony Davis. Primjerice, Dončić je u prvom play-offu igrao na boljoj razini od Michaela Jordana, Kobea Bryanta i LeBrona Jamesa. MJ je u svom prvom doigravanju bio na prosjeku od 29,3 poena, mladi Kobe se još tražio i bio je na 8,2 poena, a James je bio na 30,8 poena.

Pročitajte više