NBA

Dončić srušio Lakerse i pokvario povratak jedne od najvećih NBA zvijezda

Foto: Kevin Jairaj-USA TODAY Sports

ANTHONY DAVIS vratio se nakon 30 propuštenih utakmica zbog teške ozljede, ali povratak jedne od najvećih NBA zvijezda pokvario je Luka Dončić.

Bio je najbolji igrač utakmice u pobjedi Dallas Mavericksa nad LA Lakersima 115:110. Bio je najefikasniji u meču s 30 koševa, imao je i devet skokova, osam asistencija te tri ukradene lopte.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Dončić je tako drugu utakmicu zaredom postigao 30 koševa te ostao zamalo bez triple-doublea. Utješit će ga što je najbolji igrač najjače lige s čak 18 utakmica ove sezone u kojima je u najvažnijim kategorijama imao učinak 30/5/5.

Kao i obično, najistaknutiji suigrač bio mu je Kristaps Porzingis (19 koševa, šest skokova), ali je u trećoj četvrtini ozlijedio gležanj, nakon čega se nije vraćao na teren.

Kod Lakersa su briljirali Andre Drummond s 14 koševa, 19 skokova i po tri asistencije i blokade te Dennis Schröder s 25 koševa i 13 asistencija.

Na Davisu se osjetila duga pauza zbog teške ozljede Ahilove tetive. Za 16 minuta postigao je samo četiri koša (šut 2/10) uz jednako toliko skokova.

Lakersima se vratila druga najveća zvijezda, a bez prve, LeBrona Jamesa, morat će još par tjedana zbog njegove ozljede gležnja.

Dallas je pak svoju najveću zvijezdu ispratio ovacijama:

Pročitajte više