NBA

Dončića nakon poraza kritizirali zbog težine: "Previše sam se opustio, moram bolje"

Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports/Guliver

BROOKLYN NETSI pobijedili su u Dallasu domaće Maverickse 102:99. Odlučujući koš postigao je Kevin Durant minutu prije kraja. Luka Dončić promašio je tricu za produžetak, a nakon ofenzivnog skoka nije pogodio ni Tim Hardaway Jr.

Dončić je postigao 28 poena (šut 9/21, trice 3/11, slobodna bacanja 7/8) uz devet asistencija i šest skokova. Za Netse je Durant ubacio 24, a James Harden 23 poena, koristeći činjenicu da Dončić i u obrani ima slične sklonosti poput njega.

Dallas skoro četiri minute bez koša iz igre

Luka je tricom od table s 10 metara odveo Dallas na 12 poena prednosti na poluvremenu, ali Netsi su u nastavku prilagodili obranu i fokusirali se na Dončićev napad iz pick-and-rolla te preokrenuli zaostatak u posljednjoj četvrtini, koju su dobili 27:13. Mavericksi u posljednje tri i pol minute nisu zabili koš iz igre.

"Imali smo puno otvorenih šuteva koji nisu ušli. Onakav Hardawayev šut za produžetak nismo mogli ni poželjeti", rekao je trener Dallasa Jason Kidd.

Noga još boli, idealna kondicija još daleko

Dončić je igrao s nezaliječenom ozljedom gležnja, zbog koje je propustio prošlu utakmicu protiv Memphisa, te je u više navrata šepuckao na parketu.

"Još boli. Pokušavam trenirati i igrati, ali još je osjećam", rekao je Slovenac, kojeg su zatim pitali kako se osjeća fizički, nakon što su ga Reggie Miller i komentatori TNT-a u prijenosu kritizirali zbog viška kilograma.

"Znam da moram imati bolju kondiciju. Imao sam dugačko ljeto, nakon Olimpijskih igara uzeo sam tri tjedna slobodno i opuštao se, možda malo previše, moram se vratiti na pravi put", objasnio je Dončić.

To je već drugi put u samo nekoliko dana da se Dončić suočio s kritikama i odgovorio da se mora popraviti. Nekidan ga je trener Kidd kritizirao da previše razgovara sa sucima umjesto da se vraća u obranu.

Već je priznavao pogreške i tvrdio da mora biti bolji. I sve je ostajalo na tome

I prigovaranje sucima i loša fizička forma na početku sezone Dončićeva su tradicija od dolaska u NBA prije više od tri godine. Dončić ponavlja da je svjestan problema i da mora biti bolji, ali sve ostaje samo na riječima.

Ipak, nisu ga svi samo kritizirali. Trener Netsa Steve Nash rekao je da je budućnost Mavericksa, za koje je igrao šest godina, u dobrim rukama.

"Mislim da je prikladno da Mavse vodi kombinacija Dirka Nowitzkog i playmakera", rekao je Nash.

Rezultati:

Dallas - Brooklyn 99:102
San Antonio . New York 109:121
LA Lakers - Boston 117:102

Pročitajte više