Drama u Osijeku, Kamen zasjeo na treće mjesto

  

Momčad iz Gradskog vrta na svom stadionu pokušat će na što ljepši način oprostiti se od navijača, barem što se ovog dijela prvenstva tiče. Prvih deset minuta proteklo je u znaku domaćina, razigran je bio Dinjar, ali nije uspio pronaći slobodne suigrače.

Po prohladnom vremenu u Gradski vrt došlo je oko 800 gledatelja, a sudio je Pristovnik iz Zagreba. Pogodak su prvi zabili gosti u 15. minuti. Iako se radilo o vrlo dvojbenoj situaciji, u kojoj je Mostarlić vrlo vjerojatno bio u zaleđu, sudac je pogodak priznao. Napomenimo kako je samo dvije minute prije toga sudac poništio Mostarlićev gol, postignut na isti način.

No, u 23. minuti Osječanima se osmijehnula sreća, i to u obliku Andrea Silve, koji je sa neka 3-4 metra uputio udarac prema vlastitiom golu i na žalost svojih suigrača, naročito vratara Bulata, pogodio.

Veliku priliku u 30. minuti propustio realizirati Vojnović, koji se nakon sjajnog proigravanja Balatinca našao sam ispred Bulata, nakon čega je uputio sjajan prizemni udarac. No, vratar gostiju još je bolje intervenirao.

Prijelomni trenutak dogodio se u 53. minuti kada je Silva u svom kaznenom prostoru srušio Balatinca, pa je sudac bez premišljanja pokazao na bijelu točku. No, sjajni Bulat obranio je udarac Balatinca, i vratio susret na početak.

U daljnjem tijeku susreta čakovčani su uspostavili ravnotežu u igri, ali su propustili nekoliko sjanih prigoda da dođu u vodstvo. Igralo se otvoreno i agresivno.

Sudac Jureša je poništio pogodak Balatinca, što je bila još jedna sporna situacija u utakmici. Osječani su se razbjesnili i stvorili dvije velike prigode, no Bulat je obranio udarac Smoje, odnosno Balatinca.

Nova drama za momčad Ive Šuška stigla je u 85. minuti, kada je Kovačević sa same gol crte uspio izbaciti udarac Vitajića, koji je pucao s ruba šesnaesterca.

Početne postave:

Osijek: Skender, Vuica, Milardović, Smoje, Dinjar, Balatinac, Vitaić, Dedaj, Vojnović, Turković, Primorac

Međimurje: Bulat, Silva, Balašković, Sesar, Šarić, Kovačević, Dujmović, Janjetović, Šarić, Mesić, Mostarlić, Kresinger

Prvih deset minuta proteklo je bez šansi sa obje strane. Iako su Puljani bili nešto agresivniji, prvi udarac u okvir uputili su domaćini, no Iveša je bio na mjestu. U 11. minuti Kamen Ingrad izveo je čak pet udaraca iz kuta za redom, no nije se dalo opasnije zaprijetiti Bračunovoj obrani.

Terensku inicijativu lagano su preuzeli domaćini, iako je Pula igrala iznenađujuće otvoreno. Kamen Ingrad ne može račinati na svog golgetera Lakića, ali i razigranog Papu, što se itekako osjeti u igri. Iako su domaćini bili osjetno bolji, u deset minuta izveli su čak šest udaraca iz kuta, nismo imali prilike vidjeti pogodak.

No, domaćini su konačno nagrađeni u 36. minuti. Akcija koju je inicirao Čaval sjajnim ubačajem prema Sivonjiću, koji, pak, glavom loptu upućuje preko obrambenih igrača gostujuće momčadi, završila je pogotkom koncentriranog Tomića. Pula je ipak uspjela izjednačiti u pravom trenutku, nakon sjajnog ubačaja Pavića, najbolje se snašao Starčević, koji u 44. minuti postiže izjednačujući pogodak.

Samo pet minuta nakon poluvremena Sivonjić je doveo goste u vodstvo sjajnim topovskim udarcem koji je iznenadio vratara Ivešu, inače prvo ime Puljana u utakmici.

Asim Šehić je u 68.minuti zaradio crveni karton, nakon nepotrebnog prekrašaja na sredini terena, što se pokazalo pogubnim za gostujuću momčad.

Zelenika je sjajno pucao u 87. minuti, no Iveša je uspio obraniti silovit udarac koji je išao pod samu prečku. Puljani su do kraja susreta sustavno napadali, no nisu uspjeli doći do izjednačenja.

Početne postave:

Kamen Ingrad: Čavlina, Parmaković, Poleti, Tomić, Čaval, Kralj, Darmopil, Božinovski, Brajković, Mujčin, Sivonjić

Pula Staro Češko: Iveša, Mijatović, Iftić, Starčević, Pamić, Jurić, Raić-Sudar, Kontešić, Jerneić, Šehić, Rivić

Pročitajte više