Dušan Basta: Hrvatski huligani planirali su nas napasti još prije Zvezdine skupštine

PRVOTIMAC Crvene Zvezde Dušan Basta u razgovoru za Press otkrio je kako je delegacija kluba jedva izbjegla linča hrvatskih huligana na skupštini Delija u Boboti kraj Vukovara.

Basta kaže kako su ih hrvatski nogometni navijači pokušali napasti i prije nego je skup počeo, i to u kući njihovog domaćina Nikice Gagulića.

"Huligani, na svu sreću, tamo nisu nikog zatekli jer smo mi tad već bili u Domu kulture gdje se održavala godišnja skupština Zvezdinih navijača", kaže Zvezdin nogometaš Dušan Basta.

"Naime, naša delegacija, u kojoj su bili moj suigrač Đorđe Tutorić, tajnik stručnog štaba Goran Negić, četvorica veterana, fotograf Žika Slika i ja, prvo je svratila kod Nikice Gagulića, osnivača bobotskog Kluba navijača Crvene Zvezde, da bismo se malo osvježili u njegovom domu. Hrvati su, po svemu sudeći, bili dobro obaviješteni u našem kretanju i zato su imali namjeru da nas napadnu u samoj kući. Sreća je što su zakasnili jer je moglo biti puno opasnije za nas", kaže Basta.

Basta kaže kako je njihovim domaćinima bilo jako neugodno zbog svega što se dogodilo. "Mi smo im rekli da nema razloga za to i obećali kako ćemo iskoristiti prvu sljedeću priliku da im opet dođemo", podvukao je nogometaš Zvezde.

Predsjednik Upravnog odbora Kluba navijača Nikica Gagulić kaže da su Boboćani ogorčeni zbog slabog policijskog osiguranja i vandalskog napada na ljude samo zato što navijaju za Zvezdu.

"Naša udruga je registrirana i ništa nije sporno u njenom postojanju. Navijamo za Zvezdu i ne znam zašto to nekome smeta", kaže Gagulić.

P.V.
Foto: FK Crvena Zvezda

Pročitajte više