Duvnjak prvi asistent turnira, Hrvatska ima najbolji napad u Europi

Foto: Hina

HRVATSKA rukometna reprezentacija okončala je nastup na Euru u Poljskoj trećim mjestom, dok je novi prvak Europe postala Njemačka koja je u finalu slavila protiv Španjolske.

Nakon osam odigranih utakmica na turniru, Hrvatska je statistički najefikasnija reprezentacija s točno 250 postignutih golova od 389 pokušaja (64 posto). Norveška je druga s 235 golova, dok je Njemačka do naslova prvaka stigla s 223 pogotka.

Rivera prvi strijelac turnira

Španjolac Valero Rivera najbolji je strijelac Eura s 48 pogodaka. Manuel Štrlek turnir je završio kao najbolje lijevo krilo u Europi, a do titule je stigao zahvaljujući nevjerojatnoj preciznosti u napadu. Štrlek je zabio 43 pogotka iz 54 pokušaja u osam utakmica (80 posto).

Duvnjak najbolji asistent

Domagoj Duvnjak na ovom je turniru podijelio 46 asistencija, odnosno 5.8 po utakmici. Najveće iznenađenje Eura norveški reprezentativac Sander Sagosen na drugom je mjestu sa 40 asistencija, dok je treći Mikkel Hansen koji je stao na brojci od 38 asista.

Za kraj da spomenemo vratare, Ivan Stevanović rangiran je među 10 najboljih europskih vratara s 34 posto obrana na turniru. Mirko Alilović nije među najboljim golmanima.




Pročitajte više